Van egy jó hírünk a Star Wars rajongóknak. A Disney frissen jelentette be, hogy idén májusban érkezik a Star Wars: Young Jedi Adventures című animációs sorozat, amelyben Yoda is visszatér.

Noha már idén áprilisban megjeleni a The Acolyte, amely a Galaktikus Köztársaság utolsó napjait meséli el, a stúdió elmondása szerint a Young Jedi Adventures egy új korszakot nyit Star Wars univerzumában.

Az új animációs széria ráadásul a legfiatalabb korosztályt célozza meg, így az egyes epizódok bőven tartogatnak tanulságos történeteket a legkisebbek számára is. A középpontban egy csapat jedi ifjú áll, akik épp ismerkednek az erővel, mindeközben ott igyekeznek segíteni másoknak, ahol csak tudnak.

A Star Wars rajongók tudják, hogy Yoda mester egyébként mindig is nagy figyelmet fordított a legifjabbak kiképzésére, így valahol nem is volt kérdés, hogy ő is szerepet kapjon a cselekményben.

A produkció eredeti szinkronszereplői között is nagy visszatérésre számíthatunk, hiszen olyan Star Wars “legendával” érkezik a széria, mint Dee Bradley Baker, aki korábban már kölcsönözte a hangját a klón katonáknak, míg Yoda mestert ezúttal Piotr Michael szólaltatja meg.