Bár a világ nagy részén a mozik továbbra is zárva tartanak, ami számos nagyon várt film halasztását is jelentette, Ázsiában már több országban is tartanak új bemutatókat. Az egyik ilyen a Peninsula - Holtak szigete volt, amely hatalmas sikernek bizonyult.

A film ugyanis öt ázsiai piacon is jelentős bevételeket termelt, összesen pedig a 20 millió dolláros nyitóhétvégét produkált. Ebből a legnagyobb bevételt Koreában érte el, ahol 13,2 milliót hozott a konyhára. Ez nem meglepő, hiszen itt forgatták a filmet. Tajvanban 4,7 milliót kaszált, ami a második legnagyobb bevételt jelentette. Vietnámban éppen átlépte ez az összeg az 1 millió dollárt, míg Malajziában valamivel ez alatt maradt a mutató, 995 000 dollár folyt be. Szingapúrban pedig 795 000 dollárt termelt a nyitó hétvége.

A Peninsula - Holtak szigete tehát egyértelműen megmutatta, hogy igenis van igény a nézők részéről az új bemutatókra még ezekben a vészterhes időkben is. Igaz, a filmnek az első rész sikere (világszerte 92 millió dollárt hozott a konyhára) miatt egyébként is hasonló eredményeket jósoltak a szakértők. A jó nyitány pedig feldobja a kérdést: miként alakulhat majd a mozik élete a következő időszakban.

A Peninsula - Holtak szigete története egy Jung-seok nevű katonáról szól, aki korábban már sikeresen megmenekült a zombik áradata elől, ám most egy titkos akció miatt mégis vissza kell merészkednie a fertőzött területekre. Ott ráadásul csapatával egy maréknyi túlélőre is bukkannak, az pedig csak az emberi természettől függ, hogy végül hányan élhetik túl az újabb megpróbáltatásokat.