Közösség

Vélemény:

68 Shakthi: The Power

(2002)

Shakthi: The Power

e-batta   2016.09.10 19:33
0

Csak két filmjét láttam az idősebbik Kapoor lánynak, Karismának, de azokban nagyszerűt alakított (Fiza, Dil To Pagal Hai) egy évvel e film bemutatója után vissza is vonult, most kezd ismét szerepeket vállalni.
Hagyományos maszalá film, amelyben hihetetlen szélsőségeket tapasztalhatunk meg. Kanada gazdagságát és Észak-India nyomorát, szerető családot és elnyomó családfőt, egyenlőséget, toleranciát és kasztrendszerrel súlyosbított törzsi belháborúkat.
Karisma Kapoor mellett meg kell említenem Nana Patekar alakítását is (őt sem sok filmben láttam: Bluffmaster!, Raajneeti), de ebben a filmben annyira szuggesztíven hozta az írástudatlan kiskirály figuráját, aki a saját szemétdombján (400 falu, 40.000 ember) élet-halál uraként dönt mindenről, és a döntéseit mindig az évszázados íratlan törvények és hagyományok határozzák meg, hogy egészen megfogott. Nem tudtam hogy gyűlöljem-e tiszta szívből, vagy fejet hajtsak a színészi alakítása előtt.
Shahrukh Khan vendégszereplése a kisstílű bűnöző szerepében pedig egyszerre volt vicces és tragikus. Nem szerepelt sokat, de akkor minden egyes lépését élvezettel figyeltem, mert igazán komolyan vette minden mondatát.