2019.05.27 10:07 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Sárkány végveszélyben

Dicséretes, hogy befejező részt kreáltak az alkotók, és nem akarják tovább nyúzni a sárkánybőrt. A trilógia első két része nagy siker volt, így egy ütős lezárással örökre emlékezetessé tehették volna Hablaty történetét. Ennek tükrében nagy elvárások övezték a filmet, melyeknek sajnos nem könnyű megfelelni.

Az előző részekben volt már minden, dráma, szerelem, halál, cukiság, izgalom és sok poén is. Egy ilyen felsorolásból csak a tanulság maradt ki, amit meg is játszottak most a rendezők. Szomorú, hogy ehhez nem igazán párosult kreativitás, egyszerűen nem maradt semmi a tarsolyban, amivel tovább lehetett volna szárnyaltatni a sárkánymesét. Kapunk egy nagy adag bugyuta harci jelenetet és egy teljesen érdektelen ellenfelet. Hozzáadtak egy nagy kanál látványt, mert hát az biztos eltéríti majd a nézőket, és megszórták egy csipetnyi szánalmasan gyenge viccel. Főételnek a már százszor lerágott "engedd el a barátodat" történetet rántották ki. Véleményem szerint ennél sokkal többet érdemeltek volna ezek a szerethető karakterek. Az első két részben sem a sablonok mentén utaztunk, ezért is élveztük annyira ezt a mesét.

Sárkány végveszélyben

Itt most minden elmaradt, csak hogy a tömény unalom után elpityeredhessünk az elválás szörnyű tényén. Tanulságunk lehetett volna az, hogy, aki megüli a sárkányt, nem jobb, mint, aki megöli. Vagy, hogy az ember minden állaton uralkodni akar. De nem, itt ez nincs kimondva. Ellenben elgondolkozhatunk azon, hogy oda lett a sziget, oda lett a falu, oda sok jó ember, és a vezetőnk is. Csakis egy cél miatt. Amit a trilógia befejeztével mosolyogva egy legyintéssel kútba dobunk.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland

Hőseink kalandjai egy harmadik epizódban folytatódnak tovább. Hablaty a falu vezetőjévé vált, Fogatlan pedig a sárkányok vezére lett. Barátságuk, úgy tűnik, csakugyan... több»

0