2021.04.06 18:54 Kóborló Olvasottság: 188x
4

Sületlenségek és zöldségek

Valamikor gyermekkoromban hallottam először erről a filmről, de ezidáig szerencsémre nem volt alkalmam megtekinteni. Aztán pár napja egy baráti társaságban szóba kerültek a zs-kategóriás filmek, és az egyik barátom felhozta, hogy a zs-kategóriás, avagy a trash-filmek egyik ősatyja eme film volt, így gondoltam, teszek egy próbát vele. Be kell, hogy valljam, hogy kétszer kellett nekigyürkőznöm, mert ha a nézője bármiféle minőségre számít, avagy történetre, akkor hatalmasat fog csalódni. Viszont ha egy totálisan pihent agyú humorral átitatott komédiára vágyik az illető, akkor talán még meg is találhatja a számításait ebben az alkotásban.

Az első alkalommal körülbelül negyedórát bírtam belőle megnézni, merthogy erre a filmre igencsak rá kell hangolódni. Persze már a címe is igencsak sokatmondó lehet elöljáróban, de engem mégis felkészületlenül ért az első nekirugaszkodásom. Második nekifutásra már azért fogyaszthatóbb volt, és még magamon is meglepődtem, amikor egyes jelenetei képesek voltak megmosolyogtatni.

Sületlenségek és zöldségek

A gyilkos paradicsomok támadására akár a kultikus jelzőt is használhatnám, hisz kimondottan sokan hallottak már róla (bár csak kevés emberrel találkoztam, akik látták is). Mivel elképesztően kevés pénzből (mindössze 100 000 dollárból) hozták össze, további részek felvonultatásával borzolhatta a nézői agysejtjeit. Nemcsak folytatásai készültek, de a képregények, rajzfilmsorozatok, sőt még a videojátékok piacára is betört a Nintendo és Game Boy játékválasztékában a 90-es évek elején.

Az abszurd humorán kívül semmit nem lehet felhozni a film érdemei mellett, merthogy minden más területen borzalmas teljesít. Talán az még egy dicsérhető szempont, hogy a szerepet vállaló színészeken nem érződött, hogy kellemetlenül éreznék magukat egy ekkora baromságban. Található benne egy-két nem éppen burkolt, szatirikus humorbomba is, amik kimondottan nagyot szóltak nálam.

Egy ilyen filmnél a technikai kivitelezést szóba sem lehet hozni, talán csak annak fényében, hogy annyira rossz, hogy az szinte már szórakoztató. Mégis számomra talán a legnagyobb probléma az volt, hogy a története (már ami van neki) ide-oda csapong a közel másfél órás játékidőben.

Szerintem mindenképp úgy ajánlott ennek a filmnek nekimenni, hogy végy jó pár üveg hideg sört, ezután keresd fel azt a haverodat, akinek kimondottan pihent humora van, és ha ez megvan, akkor ajánlj fel neki egy sörözős, filmnézős estét, ennél a filmnél bizonyára keresve se találnál megfelelőbbet!

horror | kaland | musical | sci-fi | szatíra | vígjáték

Egy városban elszabadulnak a mutáns paradicsomok, melyek senkit nem kímélnek. több»

4