![]()
Mit lehetne írni? Cameron a Bolygó neve: Halálban még nem emberellenesen gondolkodott. Most már igen. A Bolygó neve: Halál filmben be tudta mutatni az emberi gyarlóságot Burke karakterével úgy, hogy nem mondott ítélet az egész emberi faj felett. Értem én, hogy (kevés kivétellel) a homo sapiens egésze lehúzható a klotyón, mert Pandora idegenjei sokkal nemesebbek.
Ugyanakkor egyre kevésbé veszi be a gyomrom ezt a maszlagot. Nagyon erőszakolt, ahogy Cameron visszahozta a legyilkolt karaktereket. Nagyon nevetséges, ahogy próbál tétet emelni a film, és ami az első részben hatalmas helyi háborúvá vált, azt most megoldja egy kiadós szőnyegbombázással. De utána az emberi technika megint visszasüllyed egy olyan részre, ahol az „indián” banditák vonatokat fosztogatnak.
![]()
Illetve szuperintelligens, filozofikus bálnákra Ahab kapitánnyal menjünk vadászni, így biztos a siker. Hahaha. Ez a film nagyon primitív nyelvezetű, butácska, és lépten nyomon az emberi kultúrából lopja a (drámai) történetet, alakokat. Csak a pozitív emberi részt kékre festi, vagy annak valamilyen árnyalatára. Így Cameron, bár pont ellentétes indíttatással, de kirekesztővé, elfogulttá válik egy oldallal szemben. Mindegy, a film (egyszer) nézhető, de én csodálkoznék, ha a Pandora-propaganda ellenére nem lenne a későbbiekben hatalmas rajongó tábora az ember haderőnek itt a Földön. Mint a Star Wars univerzumban a birodalmi haderőnek. Mert mi emberek azért az összes hibánk ellenére mindig a saját fajtánkhoz fogunk húzni, nem egy idegenhez. Én ember vagyok, Cameron te nem érzed magad annak?
77 Avatar: A víz útja (2022)
akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller
Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»
Szereplők: Sigourney Weaver, Kate Winslet, Zoe Saldaña, Sam Worthington, Giovanni Ribisi