2019.06.24 00:53 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
1

Ez már nem az igazi...

A Men in Black egy szerethető és szórakoztató trilógia volt, amelyet a szenzációs szereplőpáros és a karakteres űrlények/gonoszok tettek igazán működőképessé. Bár a minőség nem tartotta meg az elején felállított színvonalat, én mégis lezárt, sikeres franchise-ként tekintettem rá. Az ötlet, hogy újraindítják a sorozatot egy másik szemszögből, érdekesnek tűnt, hiszen láttunk már olyan folytatásokat, amelyek megleptek. Sajnos, ez most nem tartozik közéjük.

Ahogy a Taxi széria, úgy a Men in Black is eljutott arra a pontra, hogy minden, ami kezdetben friss és szórakoztató volt, azt túltolták, és más szereplőkkel próbálták feldolgozni. Ez sajnos az alapkoncepciót is tönkretette. Az első nagy probléma, hogy a történet kifejezetten sablonos, a fordulatok pedig nem tudnak meglepni. A főszereplőkön kívül ugyanis alig ismerünk meg új karaktereket, és így már az elején tudjuk, ki lehet az áruló. A másik nagy csalódás a poénok hiánya. Chris Hemsworth és Tessa Thompson a Marvel univerzumban remek párost alkotnak, de itt ez nem igazán jön át. Az egysorosokkal dobálózó karakterek nem tudtak egyetlen igazán jó poént sem hozni, és ez a két tényező önállóan is elég ahhoz, hogy a film lapossá, kiszámíthatóvá és unalmassá váljon. Bár egy-két látványosabb CGI-jelenet és mókás űrlény próbálja feldobni a hangulatot, de ezek sem mentik meg az egészet.

Ez már nem az igazi...

Három film már bemutatta az ügynökség titkos életét, ehhez képest a negyedik részben egy olyan ügynök jelenik meg, aki simán besétál egy szupertitkos létesítménybe? Ez nagyon zavarba ejtő, hiszen szinte összeférhetetlen az eddigi franchise-sztorikkal. Sajnos a film még a nem túl magas elvárásaimat sem tudta teljesíteni, így egy elmegy moziélménynek megfelelt, de nem tudom egy lapon említeni a széria többi darabjával. És remélem, nem készül több "ügynöksztori", mert ez a film komolyan elrontotta a széria jó hírét.

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

A Sötétzsaruk már régóta védik a Földet a világmindenség legalantasabb lényeitől. Most azonban egy minden eddiginél nagyobb fenyegetéssel kell leszámolniuk: egy soraik közé... több»

1