Közösség

Vélemény:

69 Chappie

(2015)

Chappie

Rivaikun   2015.04.20 13:35
0

Hajjaj, mindenki a D9-el hasonlítja össze ezt, amikor épp semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ez a film "családbarát", itt az a történet célja, hogy megmutassa az "ember" és a "gép" lehetséges kapcsolatát, nem pedig egy újabb világelmélet felállítása (Elysium - mi lenne, ha a gazdagok elhúznának a p*ba, és ránk hagynák a félhalott Földet?-), és ez nem társadalom kritikára épült (D9). Ez egy scifi mese, attól ilyen egyszerű, és valakinek ezért tűnik unalmasnak. Nincsenek magyarázatok a kérdésekre, mert minek? Van egy rakás másik film, ami ezt keresi, lehetséges elméleteket tár fel az emberi létről (Interstellar), vagy a robotokról (Én a robot), ha nagyon kell, akkor én azt mondom, hogy ez a Pinokkió Robot változata.

Nekem a film címe is sejtette, hogy nem lesz egy beles D9, és nem is bánom. A D9 maradjon meg a trónján, egyelőre remekül elmesél mindent az emberiségről, nem kell megpróbálni újra leutánozni. Utalok itt arra, hogy ugyanilyen jó film, szerintem a maga műfajában "családbarát", "mese", "gyerekscifi" ez is van olyan jó mint a D9. (De a magyar szinkron tényleg gagyi... )