2022.02.24 19:49 Mentislector Olvasottság: 165x
1

Az U.N.C.L.E. embere

Egy újabb filmet bírálhatok, amely kellemes időtöltést kölcsönzött számomra. Ez a film nem más, mint "Az U.N.C.L.E. embere". A film a hatvanas években játszódik. A hidegháború legfeszültebb periódusában a szovjet és az amerikai kémek inkább megölték volna egymást, mintsem hogy együtt dolgozzanak. A mű ezt az egészet felrúgja, és összehoz egy "amerikait", aki éppen adósságát törleszti, és egy oroszt, aki megrázó élettörténetével küzd. Ez alkotja a film alaptörténetét, megfűszerezve azzal, hogy rajtuk múlik a világ sorsa.

A film cselekménye kellően fordulatos, megtartja a néző figyelmét. Kiváló üteme van a műnek, amivel a film időtartama gyorsan elrepül. A vígjáték elemeit is nagyon jól használja, a rendező és a színészek mindezt jól megjelenítik a vásznon. A film nem gondolkodtatja a nézőt, hanem kikapcsolja az agyát. És a szellemesen kivitelezett jelenetek jó hangulatot teremtenek. Három főbb színészt láthatunk a filmben. Napoleon Solót (Henry Cavill), Ilja Kuryakint (Armie Hammer) és Gabit (Alicia Vikander). A film alatt egyre jobban belejön a trió. Könnyed hangulat jellemzi a film végét a trió között, de mégis megtartja a fiúk közti feloldhatatlan feszültséget, amely az amerikai-szovjet ellentétre helyezi a hangsúlyt.

Az U.N.C.L.E. embere

A szereplők remekül helyt álltak. Szűkszavúságuk és csipkelődésük a kezdetektől fogva élvezhető. A karakterek érzéseit, gondolatait és eszméit is jól érzékelhetővé tették a nézők számára. Tehát a film szórakoztatóértéke magas. Tökéletesen ábrázolja a hatvanas évek hangulatát, de nem csak a ruhák és díszletek, hanem az eszközök is képviselik a retró hangulatát. A vágások, az egész látványelem kidolgozott. A helyszínek és az akciójelenetek szépen meg lettek elevenítve.

Összességében a film forgatókönyve jól meg lett írva, a színészi játék és a rendezés élvezhető és szórakoztató volt. A látványelemek megteremtették a film hangulatát. A történelmet figyelembe véve, és annak egy részének bemutatása klasszul sikerült. Mindez pontszámban kifejezve: 8/10.

akció | kaland | vígjáték

Az 1960-as évek elején egy CIA-ügynök, Napoleon Solo (Henry Cavill) és a KGB-s Illya Kuryakin közös küldetést vállalnak, hogy megállítsanak egy rejtélyes bűnszervezetet,... több»

1