2021.08.31 12:56 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 998x
2

Ha jó értékelést adok, az maga az igazság, ha rosszat, az maga a gusztustalanság. (Nehéz döntés.) Gyenge idegzetűeknek soha...

Valahol megértem, és teljes mértékben egyetértek a többiek véleményével, egészen érdekes szerb alkotás, ha lehet így fogalmazni. A biztosítékot egyértelmű, hogy jó pár embernél kiverte, és átlépte sokaknál azt az ingerküszöböt, amire szükség van. Egyértelmű, hogy gyenge idegzetűeknek és érzékeny embernek nem ajánlatos, de igazából igencsak kis réteg az, akinek ilyet ajánl a néző.

A másik oldalról megközelítve viszont egyetértek azon kevesek véleményével, akik jó osztályzatot adtak a filmnek, és beleláttak a miértjébe, a tanulságába. Nem kell messzire menni, pusztán a hatalomról van szó, és a hatalommal való visszaélésről, amikor is egy ember bajban van, akkor azt jól kihasználni bármilyen formában. Ezt az egészet persze a legerőteljesebb és a leggusztustalanabb módon sikerült is vászonra vinni.

Ha jó értékelést adok, az maga az igazság, ha rosszat, az maga a gusztustalanság. (Nehéz döntés.) Gyenge idegzetűeknek soha...

Vannak rendezők, akik bátran bele mernek menni ebbe az igencsak ritka kategóriájú filmbe, és ezt Srdjan Spasojevic saját elképzelése szerint meg is tette. Pedig tudják, hogy a nézők többsége el fogja ítélni, vagy akár egyes országokban betiltják a "művet". Egy biztos, gyenge idegzetű nézőnek nem ajánlatos, viszont a mondanivalója igencsak erőteljesre sikeredett, miszerint "a pénzeseké a világ, és azt tesznek, amit csak akarnak".

Én megpróbáltam kristoftoth21 felhasználó véleményét kicsit szebben leírni, de a véleményével mellesleg teljesen egyetértek, és rendkívül jó kritikát fogalmazott meg. A Szerb filmet pedig egyszer érdemes megnézni, aki bírja a fizikai és lelki ütlegeléseket, problémákat, bántalmazásokat, annak ajánlom, amúgy nem. Ugyanis voltak benne tényleg nagyon durva jelenetek, főleg a babás jelenet és a vége. Egy életre megmarad az emberben, és pedig ez valamilyen szinten a valóság, de érthető, hogy az emberek nem kíváncsiak a legsötétebb és leggusztustalanabb dolgokra, mert azokból van elég kicsiny világunkban.

42 Srpski film  (2010)

horror | misztikus | thriller

Milos, a visszavonult pornósztár békésen éli mindennapjait feleségével, Mariaval és 6 éves fiukkal, Petarral. A család anyagilag egyre nehezebb helyzetbe kerül, Milos pedig... több»

2