Bár ritkán nézek politikai filmeket, bevallom, nekem ez tetszett.
Első nézésre vontatottnak tűnik, de ez csak a látszat.
Inkább megpróbált lassú tempóval igazodni hozzánk, nézőkhöz, hogy tisztán láthassunk, megérthessünk minden apró kis mozzanatot.
Rachel Weisz (Nancy Pierpan) az egyik kedvenc színésznőm. Szeretem, hogy a jelleme látszólag egyértelműnek, átláthatónak tűnik, de valamiért mégis mindig olyan titokzatos.
Bill Nighy (Johnny Worricker szerepében) egyszerűen káprázatos volt, olyan zseniálisan alakított, hogy egy percre sem tudtam levenni a szemem róla... Elérte nálam, hogy érdekelt minden, ami vele történt.
A miniszterelnököt alakító Ralph Fiennes (játéka?, karaktere?) kicsit csalódás volt, olyan rossz is vagyok, jó is vagyok, nem is tudom, mit akarok, fura volt.
Ettől eltekintve, a film végig nagyon logikusan építkezett, ezáltal simán ki tudtam igazodni a politika bonyolult és sötét világában.
Külön kiemelném:
A film különlegessége, hogy nem voltak benne elcsépelt lövöldözős, üldözéses jelenetek, szinte teljesen erőszakmentes volt, mégis éreztem a felszín alatt rejlő sötét titkokat, az elkövetett szörnyű bűnök súlyát. Talán ezért is tetszett annyira.
Bár ritkán nézek politikai filmeket, bevallom, nekem ez tetszett. Első nézésre vontatottnak tűnik, de ez csak a látszat. Inkább megpróbált lassú tempóval igazodni hozzánk, nézőkhöz, hogy tisztán láthassunk, megérthessünk minden apró kis mozzanatot. Rachel Weisz (Nancy Pierpan) az egyik kedvenc színésznőm. Szeretem, hogy a jelleme látszólag egyértelműnek, átláthatónak tűnik, de valamiért mégis mindig olyan titokzatos. Bill Nighy (Johnny Worricker szerepében) egyszerűen káprázatos volt, olyan zseniálisan alakított, hogy egy percre sem tudtam levenni a szemem róla... Elérte nálam, hogy érdekelt minden, ami vele történt. A miniszterelnököt alakító Ralph Fiennes (játéka?, karaktere?) kicsit csalódás volt, olyan rossz is vagyok, jó is vagyok, nem is tudom, mit akarok, fura volt. Ettől eltekintve, a film végig nagyon logikusan építkezett, ezáltal simán ki tudtam igazodni a politika bonyolult és sötét világában. Külön kiemelném: A film különlegessége, hogy nem voltak benne elcsépelt lövöldözős, üldözéses jelenetek, szinte teljesen erőszakmentes volt, mégis éreztem a felszín alatt rejlő sötét titkokat, az elkövetett szörnyű bűnök súlyát. Talán ezért is tetszett annyira.