2015.10.27 20:45 Sodanth Olvasottság: <100x
1

How far would you go to get your answers?

Ridley Scott filmtörténetet írt az Alien filmmel 1979-ben. A második rész még méltó volt hozzá, a 3. és a 4. már sokkal kevésbé.

Az emberhasából kibújó, savas vérű szörnyet aztán porig alázták a Predatorral együtt és évekre eltemették. Majd 2012 lett, jött Ridley Scott és újra visszanyúlt a gyökerekhez. A fogatókönyv szépen újraértelmezte O'Bannon és Shusett művét, és egy előzményfilmnek tekinthető történettel álltak elő. Ismét az űrhajó és legénysége van a középpontban, mely meg van spékelve egy az emberiség eredettörténetével foglalkozó szállal, amolyan Erich von Däniken elmélet szintjén.

How far would you go to get your answers?

Nagyon megállta a helyét, igazán jól idomult a szörny scifijéhez. A casting erős, Noomi Rapace van olyan kemény, mint Ripley és a svéd színésznőnek külön piros pont, hogy megtanult olyan szépen brit angolul. Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce, Sean Harris, vagy Logan Marshall-Green jó voltak, de a filmet mégis Michael Fassbender játéka vitte el. Ez az ír-német színész zseni tud nagyon valamit és látszott rajta, hogy olyan karakterekből merített, mint a korábbi Alien filmek androidjai, vagy Rutger Hauer a Szárnyas fejvadászból, szintén Scott mű. Viszont Scott nagy vizuális director, és abból kijut bőven. Nincs minden agyomnyomva cgi-vel, pont elegendő, sok jelentet hagyományosan forgattak, díszletekkel, analóg trükkökkel, pont mint az első filmnél. A dialógusok nagyon jók, több elgondolkodtató mondatot is kapunk, mellé jól kidolgozott karaktereket, szóval minden adott benne amiért érdemes beülni a filmre. A Prometheus méltó az Alien filmekhez, nem csalódtunk Scottban, állítólag lesz folytatása, mert a sztori befejezetlen maradt, hacsak nem előzik be a Neill Blomkamp a filmtervével, minden a Foxtól függ. Az Alien halhatatlan, minden értelemben.

75 Prometheus  (2012)

kaland | misztikus | sci-fi

Egy tudósokból álló csoport az emberiség eredetének felkutatására indul az univerzum egyik távoli, veszélyes vidékére. Azonban megkérkezvén olyan lények várják őket,... több»

1