2016.12.17 20:36 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
1

A Potter-univerzum visszatér

5 év után visszatérünk a Potter-univerzumba, ráadásul egy nagyon "cuki" nyitódarabbal. Igen, ez a film elsősorban a cukiságfaktorra épít, főleg az elején. Aztán ahogy túltettük magunkat mindenféle csodás teremtény összeszedésén és azok mustráján, elindul egy sztori. Méghozzá egy nem is akármilyen történet! Végre egy olyan film ebben a világban, ahol egy mágia nélküli karakter (a HP-ban mugliknak, itt pedig magnixnak nevezik őket) is nagyobb teret kap, Dan Foglar pedig remekül hozza karakterét, szerintem az év egyik legnagyobb meglepetése az ő játéka.

Eddie Redmayne-ről mostanában sok negatívumot hallok, ami a színészi játékát illeti, de szerintem jó választás Salamander szerepére. Mellettük pedig még Jenn Murray-t emelném ki, akibe szinte azonnal bele lehet szeretni. A film jól építkezik, vannak konfliktusok, fordulatok, megoldások, varázslatos lények is szép számmal, helyenként horrorisztikus elemek, úgyhogy úgy tűnik minden rendben. Aztán történik egy olyan, amivel nagyon nehéz mit kezdeni: bekerül egy színész (igen, Johnny Depp) egy nem neki való karakterbe.

A Potter-univerzum visszatér

Ez sajnos, akárhogy is nézem, egy baki, mert az, hogy Depp szerepel a filmben önmagában nem lenne baj, de akkor egy olyan karaktere legyen már, amiben hiteles tud lenni, mert bármennyire is igyekeztek elmaszkírozni, nagyon nem tud SPOILER! Grindenwaldként működni SPOILER! Konkrétan: a történet szerint ekkor Grindenwald még fiatal (a 20-as éveiben jár), ám Depp egy 53 éves színész, s szegény bármennyire is szeretné, nem tud hiteles huszonéves lenni, ezáltal pedig ez a szál nagyon is szedett-vedettnek tűnik (nem azzal van a gondom, hogy Depp szerepel a filmben, jó színésznek tartom, de akkor egy olyan szerepben legyen, amiben hitelesnek tűnik, a fiatal Grindenwaldot pedig alakítsa egy fiatal színész, s lám, milyen egyszerű az egész).

Összességében tehát egy jó kezdés a Legendás állatok, kellően él nosztalgiás elemekkel, s ahogy haladunk előre, a látvány mellett a történet is fontosabb szerepet kap. Ám azért a film végi "bakiért" kár, de bízom benne, hogy a folytatásokban ezzel kezdenek valamit.

családi | fantasy | kaland

A film hivatalos szinopszisa szerint Newt Scamander épp befejezte világjáró körútját, mely során aprólékos feljegyzéseket készített a mágikus lényekről. Hazafele tartó útja... több»

1