2019.02.18 15:16 Márton Olvasottság: 407x
0

Az apáca első megjelenése

Bár igaz hogy a Démonok között harmadik része még igencsak messze van (elméletileg 2020 szeptemberében várható) de addig is van bőven látni és megismerni való a James Wan által kreált démonok univerzumából, amit ha nem is Jason Blum producerrel karöltve tálaltak fel nekünk, de számos hasonlóság felfedezhető az Insidious széria részeivel! Nos a 2013-ban bemutatott Démonok között című horrorfilm hatalmasat szólt mint a mozipénztáraknál és a kritikusok körében is (hisz a közel 20 millió dolláros költségvetésének a sokszorosát termelte vissza a New Line Cinema stúdiónak, közel 320 millió dollárjával) ezáltal kérdés sem volt, hogy szinte biztosan folytatni fogják a Warren házaspár eseteinek a feldolgozását és nem csak azért mert elég érdekesek és vérfagyasztóak voltak eme eseteik, de maga a házaspár is nagyon könnyen képes volt a nézőjének a szívébe belopni magukat! Tulajdonképpen a két Démonok között film közt ez volt a legnagyobb különbség! Mert míg az első rész talán félelmetesebb volt, addig a folytatása, sokkal hangulatosabb lett és ez elsősorban a főszereplő házaspár miatt volt, hisz az első részben még csak megismertük őket, itt viszont már nem csak hogy fontos szereplői a filmnek, de a néző szimpátiáját is bőven elnyerték már! Szerencsére ezt a film rendezője James Wan is tudta, ezért itt elsősorban arra törekedett, hogy izguljunk is végig értük (és ezt már a film legelején tudatosítja a nézőjében, egy látomás formájában és ezzel máris elég kemény alapokra építi fel, a filmje hangulatát)! Sokszor sötét, komor, de egy állandó baljós atmoszféra kíséri végig a nem épp rövid játékidőt! A közel 135 perces játékidő alatt, a rendezőnek volt bőven ideje a karakterábrázolásokra és a félelemkeltésekre! Érdemes megemlíteni itt is (akárcsak az első rész esetében), hogy nem csak a Warren házaspár karakterei voltak nagyon jól ábrázolva, de szinte az összes filmbéli karakterből kihozták a maximumot! Bár talán két igen fontos szereplő, számomra talán kicsit haloványabb volt az elvártnál, de ez amolyan szőrszálhasogatás inkább!

A rendezőnk ezzel a filmmel is bizonyítja, hogy mennyire is ért a horrorfilmekhez, mert talán kevesebb a jump scarekre épülő jelenet (vagy talán jobban van elosztva mint az első résznél, de ami van, azért az elég hatásos lett) de a félelemkeltést elsősorban nem ezzel éri el Wan, hanem a nyugtalanító és szokatlan kamerabeállításokkal! Illetve hogy képes hosszan vágások nélkül elidőzi egy jelenetnél, ezzel is folyamatosan magason tartja a nézője pulzusszámát és figyelmét!

Az apáca első megjelenése

Számomra a film története is nagyon tetszett, sok mindent lehetne rá mondani, kivéve azt hogy szokványos lenne! Illetve a filmben feltűnik egy igencsak jól megjelenített gonosz is, ez pedig maga az apáca lenne, aki 2018-ban megkapta az önálló spin-off filmjét is (sorrendben ez már a második démonos spin-off karakter film, hisz az első Démonok között hozta el az Annabelle 1-2 és 2019-ben majd a 3 részt)!

Mindent egybevéve a Démonok között második része egy kissé más jeleget képvisel mint az elődje, de a minősége ettől függetlenül kevésbé marad el az első részhez képest!

horror | misztikus | thriller

A paranormális jelenségek feltárásával foglalkozó Ed és Lorraine Warren ezúttal Angliában próbál pontot tenni egy megmagyarázhatatlannak tűnő ügy végére. Egy egyedülálló... több»

0