Közösség

Vélemény:

86 Top Gun: Maverick

(2022)

Ha csak egy filmet nézünk meg a következő 6 évben, ez legyen az!

Zsuzsanna395645   2022.06.23 08:12
0

Mint olyan személy, aki a egy vadászrepülőgép bázis mellett nőtt fel, az alap mesekönyvünk kiskoromban a Top Gun volt. Minden szomszédomnak volt legalább 1 vadászrepülős relikviája. Most úgy indultam a moziba, hogy nem számítottam semmire előtte, nem olvastam kritikákat stb. Azt gondolom igen, lehet végre az idióta gagyi CGI nélkül is filmet forgatni úgy, hogy az üssön. Ezért is szeretem Tom Cruise-t, miatta elmegyek a moziba mindig. Hiteles, maximalista, remek színész, ezt itt is bebizonyítja, hiszen neki is van komoly repülőgépre pilótavizsgája és repülős gyakorlata, ha nem is vadászgépre, de hasonló gépre. Meg tudja csinálni. Voltak olyan pillanatok a filmben, amikor elfelejtettem levegőt venni és 110 lett a pulzusom. Ha van is hibája, lesz*rom, mert volt 2 óra, ami teljesen magával ragadott. Kikapcsolódtam és még be is szippantott. Elképesztő jelenetek, jó színészjáték, remek zene, izgalmas cselekmény és végig közeli kamerás felvételek a színészekről, aminek köszönhetően hiteles. Az elmúlt 5 évben alig mentem moziba, mert más sincs lassan műsoron, mint az idióta Marvel, meg DC filmek, amik annyira gagyik számomra, hogy szégyennek tartom a filmipar ilyen fajta lesüllyedését. A Top Gun bebizonyítja és megmutatja , mit jelent a minőségi, jó film, CGI nélkül. Mit jelent egy jó mozi!