2024.04.09 19:06 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Nem csak az emlékek miatt!

Emlékszem, annak idején, még a nyolcvanas években, annak is a végén, nagyon odavoltam a szuperhősökért. Na persze, nem olyanok voltak, mint a maiak, ők bizony nem rendelkeztek szuper erővel és bizony, ha lelőtték őket, meghaltak...

Lőfegyvereik, késeik voltak, és használták őket rendesen. Koszosan, mocskosan is tudtak harcolni, nem volt náluk Thor kalapácsa, nem volt kriptonitjuk, bőregér szuper ruhájuk és kocsijuk, nem változtak át valami zöld gennygombóccá, és mégis...

Nem csak az emlékek miatt!

Kegyetlenül lenyomták a rosszfiúkat!

Mostani főhősünk is ilyen típusú fickó, akinek a családját öt évvel a történtek előtt kegyetlenül megölték, és Frank Castle (Dolph Lundgren), A Büntető azóta csak a bosszúnak él...

A csatornában él, messze a föld alatt, és módszeresen írtja a rosszfiúkat. Egyetlen kapcsolata a külvilággal az alkoholista és hajléktalan férfi, Shake (Barry Otto), aki minden infót tud azokról, akiket kinézett magának A Büntető.

Castle egyaránt irtja az olasz maffiatagokat és az újonnan Amerikába települt jakuzatagokat, akik a kegyetlen Lady Tanaka (Kim Miyori) vezetésével akarják az olasz területeket elfoglalni.

A Büntetőnek mindegy, csak a rosszak legyenek kevesebben...

Egykori társa, Jake Berkowitz (Louis Gossett Jr.) felügyelő is meg van róla győződve, hogy egykori társa, Castle már nem él.

De egyszer az éjszakában összefutnak, és Berkowitz szinte leül a meglepetéstől, majd nagyon lecseszi a férfit!

De hiába tartóztatja le, A Büntető kiszabadítja magát, és megy tovább, immár az olasz családok elrabolt gyermekeit megkeresni és hazavinni, hiszen a jakuza elrabolta őket, és el akarja adni őket a rabszolgapiacon!

A helyzet egyre feszültebb, és mindenki nyerni akar!

De nem lőném le a poént (azt majd A Büntető), érdemes megnézni ezt a klasszikust!

Egy kemény akcióhős, Dolph Lundgren és egy jó kis mozi Mark Goldblatt rendezésében.

Az akciójelenetek rendben vannak, a szereplők autentikusak, és végig erős, feszes, tempós marad a film. A zenei betétek és a vágások is ülnek, plusz a képi megvalósítás is nagyon egyben van.

Egy igazi akciófilm, ami nekem kedvencnek maradt meg!

Az IMDb-n 26 ezer vélemény után 5,6/10-es, a TMDB-n 551 szavazat után 57%!

Nálam viszont öt csillag és 83%!

Főtt tojás, narancs és málnás víz jéggel...

Persze hogy a kedvenc fotelemben.

2