Közösség

Vélemény:

81 Éjszakai rohanás

(1988)

Vicces és kalandos, remek alakításokkal

Arte Peritus   2024.08.31 21:28
1

Régi kedvencem ez az 1988-as krimi-kalandfilm, az Éjszakai rohanás Martin Brest rendezésében és Robert de Niro zseniális alakításával. Mikor a blogomon összeállítottam a 12 legjobb Robert de Niro filmet, a hatodik helyre tettem A Keresztapa, Szemtől szemben, A szajré, Taxisofőr és a Csak egy kis pánik mögé. Igazság szerint holtversenyben áll nálam a Bronxi mesével. Az Éjszakai rohanás egy nagyon szórakozató, könnyed sztori egy óvadékügynökségnek dolgozó, egykori zsaru egyik akciójáról. Ezt a karaktert, vagyis Jack Walsh-t alakítja de Niro. Van akciózás, menekülés, autós üldözés, bunyó, tűzpárbaj és rengeteg poén is. Walsh ugyanis egy maffiának dolgozó könyvelőt kell hogy elhozzon Amerika túlsó felére, hogy az tanúskodhasson Jimmy Serrano maffiavezér ellen. Persze Serrano, akit Dennis Farina alakít, mindent megtesz azért, hogy ez ne jöjjön össze, és a könyvelő meghaljon. Ám Walsh védelmezi, és együtt menekülnek Amerikán keresztül. A könyvelőt Charles Grodin játssza, rengeteg vicces helyzettel. Nagyon tetszett az egész, és már vagy tucatszor láttam. Megunhatatlan. Még annyit a főszereplők után kajtató nyomozó, Alonzo Mosely (Elonzó Mózli) egy csúcs pofa, akit Yaphet Kotto alakít, A nyolcadik utas: a Halál főgépésze. Értékelés: 4,5 csillag. Remek film.