2021.01.20 10:28 Artemisia Olvasottság: 742x
7

Modern veszedelem

Az új távlatokat nyitó Croodék folytatása mintegy 7 év után érkezett meg, amiben többek között a DreamWorks Comcast általi felvásárlása is szerepet játszott. Az első felvonás az emberiség alkonyán élő kőkori család identitásváltását és a fejlődés útjára lépését, valamint a különböző generációk közötti kommunikáció témáit járta körül rendkívüli kreativitással, kedves tanulságokkal és fergeteges humorral átszőve. Az Egy új kor pedig tovább bővíti a Holnapot kutató család ismereteit, és komplikálja a korábbi konfliktusokat.

Grug, a családfő vonakodva ugyan, de megbarátkozott a gondolattal, hogy elhagyják a barlangi életmódot, és bár ellenezte Eep és Guy szerelmét, végül a falkába fogadta a fiút. Továbbra is rögeszmésen védelmezni szeretné a családot, és ragaszkodik hozzá, hogy a falka együtt maradjon. Most azonban jóval bonyolultabb helyzetben találja magát: Eep és Guy ugyanis saját falkát szeretnének. A belső feszültségek mellett pedig egy újfajta veszedelemmel is szembe kell nézniük: egy modern családdal.

Modern veszedelem

Az árulkodó nevű Jobbagy család minden Croodot más és más oldalról, egyénileg kecsegtet a kényelmes élet egy-egy velejárójával, ami elmélyíti a családtagok közötti feszültséget és nézeteltéréseket. Grug úgy érzi, végképp nincs rá szükség, Eep és Guy szerelmének pedig újfajta próbát kell kiállnia, a Jobbagy család modern birodalmában ugyanis felszínre jönnek a barlanglány és a felvilágosult fiú közötti különbözőségek.

És természetesen egy színes és izgalmas kaland is vár az erőiket egyesíteni kénytelen barlangi és modern emberekre, ami nemcsak akciót és szellemes humort, hanem szívhez szóló tanulságokat is tartogat, hiszen Jobbagyék rájönnek, hogy nekik is van mit tanulniuk a megvetett barlangiaktól, és hogy Croodék jobban hasonlítanak rájuk, mint gondolnák; bájos módon épül híd a két különböző szellemiséget képviselő család között. Eep és Guy kapcsolata új szintre lép, és mindannyian ismét megtanulják, hogy a családi összetartozásnál nincs fontosabb.

Minden karakter hatalmas fejlődésen megy keresztül a történet végére, de Grug ismét különösen nagyot fejlődik. Ezúttal nemcsak egymásra találnak rá, hanem barátokra is lelnek. Akár úgy is össze lehetne foglalni az Egy új kor üzenetét, hogy a cselekmény folyamán Croodék beérnek.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Croodéknak ezúttal az egyre változó, veszélyes világban kell helytállniuk. Bár egyenként is szívósak, össze kell tartaniuk, ugyanis csak így nézhetnek szembe az új világ... több»

7