2016.03.05 22:33 moov18 Olvasottság: <100x
0

Folyton változó gonosz

A jó horrorfilmeknek van egy irányelve miszerint: nem látjuk/tudjuk pontosan, hogy ki is a gonosz. Ettől lesz sejtelmes, rejtélyes. Itt sincs másként, elég keveset tudunk a fenyegető veszélyforrásról, csupán annyit, hogy váltogatja kinézetét. Mindig más ember testébe költözik, ami nem is baj.

Hiszen a kevesebb néha több. A film elején egy vénasszony jelentette a fenyegető veszélyt, akit főhősünk az iskolai ablakból tüneményesen figyelgetett, közben egy fiatal lány képében is megjelent. Egyszóval az adja a film különleges hangulatát, hogy nem látjuk pontosan magunk előtt a gonoszt, nem kézzel fogható. Mindig más emberi testben jelenik meg.

Folyton változó gonosz

Ez a megoldás nekem például tetszett. Az alaptörténet is elég érdekfeszítő lehet sokunk számára: egy szexuális úton terjedő fertőzés, melynek során az áldozatot egy bizonyos jelenség üldözi/követi/kísérti. Ettől a rossz ómentől egy módon szabadulhat: azon az úton kell továbbadni, ahogy elkapta. Tehát közösüléssel. Főhősünk is belekerül ebbe a rendszerbe, elkezdi Valami követni, ahogyan azt a cím is sugallja. Félelmetesnek nem mondanám, különösebben feszült mozinak sem. Párszor kikerekedett a szemem, de ennyi. Sokszor untam és volt, hogy nem történt semmi. Teljesen átlagos. Nem értem mire volt a sok pozitív kritika, meg a nagy hacacáré. Mindenki ódákat zengett róla. Szerintem nem több az átlagnál. Egy-két értékelhető jelenet, néhány ijesztőbb helyzet. Meg amit külön értékelendőnek tartok, hogy nem az amerikai csaj-pasi ideálokkal (agyatlan plasztikákkal és izomkolosszusokkal) pakolták tele a mozit, hanem teljesen átlagos szereplőkkel. Egyszer túl lehet élni, de igen ráérősnek kell lenni hozzá!

horror | misztikus | thriller

Egy tizenkilenc éves lány számára az ősznek az iskoláról, a fiúkról és a hétvégi szórakozásról kéne szólnia, de Jayt egy látszólag ártatlan szexuális aktus után... több»

0