2023.02.03 15:42 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Boszorkányvadászat korokon átívelő története

A modern világ sok titkot rejt, de a legmegdöbbentőbb titok az, hogy a boszorkányok még mindig közöttünk élnek; ők gonosz természetfeletti lények, akik a fekete halált akarják rászabadítani a világra. Boszorkányvadászok seregei küzdöttek évszázadokon át a természetellenes ellenséggel szerte a világon, köztük Kaulderrel, a bátor harcossal, akinek sikerült megölnie a mindenható Boszorkánykirálynőt, megtizedelve a követőit. A halála előtti pillanatokban a királynő saját halhatatlanságával átkozta meg Kauldert, örökre elválasztva őt szeretett feleségétől és lányától a túlvilágon. Ma Kaulder az egyetlen, aki megmaradt a fajtájából, és évszázadokat töltött gazember boszorkányok levadászásával, miközben régóta vágyik rég elveszett szerettei után.

Kaulder tudta nélkül azonban a Boszorkánykirálynő feltámad, és bosszút áll gyilkosán, és egy epikus csatát indít el, amely meghatározza az emberi faj túlélését.

Boszorkányvadászat korokon átívelő története

Ez a film lényegi leírása tartalmilag. A Summit Entertainment 2015-ös fantasy-ja, amire nem kevesebb mint 90 milliót taksáltak el dollárban, ami elég nagy költségvetésnek számít egy ilyen méretű cég esetében. A szereplőgárda tetszetős, a főhőst, Vin Dieselt nem kell bemutatni, két Halálos iramban film közt gondolta, eljátszik egy kis boszorkányvadászt is. Hát, a keménysége és a Casanova-stílusa nem igazán jött át teljesen a filmvászonról, de a karakterben kb. ennyi is volt. A mellékszerepekben is van jó pár húzósabb név, köztünk az egyik nagy kedvencem Michael Caine, mindig öröm nézni a játékát. Az egyik nagy kedvenc vígjáték-színésznőm, Rose Leslie is eljátszadozott a filmben, akár csak Elijah Wood is. Ahhoz képest, hogy a színészgárdát jól castingolták, többre nem voltak képesek, mivel a történet elég egysíkú és nem mutatott újat sem ebben a boszorkányvadászos történetben, mint amit már megszoktattunk, teljesen átlagos film lett történetileg. Ami picit a filmet megmentette, az a látványvilága: manapság BluRay lemezen 4K UHD-s minőségben pazar látványt nyújt, amin meglátszik az erre eltaksált pénz mennyisége, de ennyi az, ami pozitívum. Annak idején ez a film ehhez képest nagy hype-ot kapott, és ahogy volt, úgy el is bukott a mozipénztáraknál. Nem volt meg a jó kritikai háttere sem, és ami fontosabb, a szájhagyomány se a legjobb volt a film iránt. Egyszer biztosan nézhető film, a többit pedig döntsétek el, ha már leültettek egy jókora popcorn adaggal a kedvenc foteletekben vagy ép kanapétokon. Mozizásra fel!

akció | fantasy | kaland

Már ötszáz éve annak, hogy a boszorkányok és az emberek háborúban álltak egymással. A boszorkányvadászok, köztük Kaulder (Vin Diesel) életüket kockáztatva vívtak csatát a... több»

2