Közösség

Vélemény:

 

78 Warcraft: A kezdetek

(2016)

Warcraft: A kezdetek

 
mesterjani   2016.05.28 15:09
0

Alap felütés, hogy két nép örökké egymással szemben áll, de ez koránt sem ennyire egyszerű. Az egyik oldalon "bábmester" módjára használja fel a népét Gul'Dan, hogy átvigye őket és hatalmát egy másik élettel teli világba, mert az övüké el fog pusztulni. Ennyit lehet spoiler mentesen ugyanis a film tele van fordulatokkal és remek megoldásokkal.
Senki sem céltalan, minden tettnek helye van és értelme. Néha sajnos éreztem, hogy 1-2 jelenetnél nem ártott volna ha jobban ismerem az alapanyagot. Tárgyak, emberek tűnnek fel akik vagy amik hordoznak megoldást de a hátterük ismeretlen. Ennek ellenére sikerült összehozni egy szép egész egységes világot, annak történelmével és varázslatos környezetével.
Varázslatról jut eszembe, Warcraft olyan módon használja amire még nem volt példa az eddigi filmtörténelemben. Látványosak az idézések, de mégsem hatnak idiótán. Minden kimondott szónak súlya van, ahogy minden varázslatnak megvan a maga ára, ez nagyon tetszett. Sokszor elég sötét volt a film néhol feszegette is rendesen a korhatárt. Orkok brutális harcmodora meg is követelte ezt rendesen.
Örülök, hogy elkészült ez a film, végre kaptunk egy méltó játékadaptációt valamint egy remek fantasy filmet. Csak azért nem tökéletes, mert enyhén látszódik, hogy ezt a részt felvezetésnek szánták. Bőven van még ebben a világban potenciál(tengernyi nép közül igazán csak kettőt ismerhettünk meg), remélem sikeres lesz és kapunk még jò pár részt.