2020.05.13 13:21 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 531x
2

Hű maradt az eredeti önmagához

Ez az alkotás is azok sorába tartozik, melyek remake-et kaptak, és már már úgy vagyunk velük, hogy minek. Rengeteg filmet feldolgoztak már, és többnyire csak negatív véleménnyel vagyunk róluk, hiszen meg sem közelítik az eredetit. Szerencsére akad pár film, amely pozitív visszaigazolást kapott, ezek közé tartozik a Sziklák szeme is.

1977-ben Wes Craven rendező, akihez rengeteg páratlan alkotás fűződik, megrendezte az "eredeti" horrort. A mi generációnk egyik horrorfilmekről ismert rendezője, Alexandre Aja gondolt egyet, és a mai technikával újraalkotta Craven klasszikusát; és milyen jól tette. Leszögezném, hogy slasher horrorról beszélünk, szóval arról a műfajról, amit vagy szeret a néző, vagy rám sem hederít.

Hű maradt az eredeti önmagához

Egy eléggé erőszakos, brutális alkotásról van szó, ami a maga stílusában kiemelkedő. Jól felépített történet egy átlagos családról és még inkább nem átlagos "mutánsokról", akik szemrebbenés nélkül támadnak az aznapi vacsorájukra. Végig roppant izgalmas, jól felvezetett horrorfilm tele érdekes fordulatokkal.
Egy ilyen jellegű filmhez tökéletes volt a helyszín, mivel jól használták ki a földrajzi adottságokat. A sivatag közepén, ahol lehetetlen segítséget kérni a sziklák közül rájuk leselkedő gyilkosok miatt. Olyan jól eltalált gonosz karakterekről van szó, akik szemrebbenés nélkül játszadoznak az áldozatokkal, és ez az egésznek az alapja. Könyörtelen, brutális jól elmaszkírozott karakterek a védtelen, mit sem sejtő családdal szemben.

A szereplők jól hozzák, amit kell, és külön kiemelném Aaron Stanford "Doug" játékát, hiszen jól látható volt a karakterfejlődés a film alatt. Az elején a gyáva, jellemtelen ember, akiről azt gondolnánk, az első áldozata egy horrornak, de amint veszélyben a gyermeke, kivetkőzik önmagából, és másik orcáját mutatja a kamerának.

Végig roppant izgalmas, jól megrendezett slasher, amely hű maradt az eredeti minőségéhez. Látványos, helyenként roppant brutális, végig feszült egy-két csavarral, amit jól vittek a vászonra.

horror | thriller

Egy átlagos amerikai család kirándulni indul a természetbe. A családi idillt azonban horrorisztikus események zavarják meg. A környékbeli hegyekből valakik figyelik őket, akik... több»

2