2016.02.02 14:21 moov18 Olvasottság: <100x
0

Fűszerezetlen... megtörtént esemény alapján

Nem rég találtam szemben magam a második részének az előzetesével, egészen idáig nem is tudtam, hogy készült folytatása, így most felkerült a várólistámra és idővel próbálok majd eleget tenni szűnni nem akaró kíváncsiságomnak, már ami a második részt illeti. Most viszont vissza a jelenbe, az első részhez. Ami kiszúrta a szemem első körben, hogy ausztrál nemzetiségű film. Ez olthatatlan érdeklődéssel töltött el.

Vajon milyenek lehetnek az ausztrálok amikor éppen horror filmet készítenek? Vajon milyen végeredménnyel állhatnak elő? Nos, nekem kissé "íztelenre" sikerült, hiányozott belőle némi fűszer. Értem én, hogy mire akartak kilyukadni, hogy miről szól, de az én értékrendemben ez olyan "semmilyen". Először is, nem tetszett, hogy a borítón is, a filmben is hangsúlyozzák, hogy biza megtörtént események szolgálnak az alapjául. Manapság mindent így akarnak ránk tukmálni, ledugni a torkunkon, és ezzel kívánják eladni, hogy "figyelem, figyelem megtörtént események alapján", valakinél ez betalál és a híve lesz, viszont az én gyomrom ezt nem veszi be.

Fűszerezetlen... megtörtént esemény alapján

Van benne izgalmas jelenet dögivel, sőt még vérző sebből is kapunk párat, de alapjáraton nem több, mint ami. Meg egyébként is, ez a téma amivel megjelölték a filmet már olyan szinten bejáratott, hogy a szemünk sem rebben. Kiránduló, utazó kis társaság egy szadista elmebeteg fogságába esik, aki nem ismer határokat, humora pedig elég nyers. Nos, itt is ez történik. Jelentkezzen aki még nem hallott hasonló filmes meséről! Na igen, szóval eléggé lerágták már ezt a csontot, de azért az ausztrálok megpróbálták, mert ugye ez megtörtént eseményeken alapul, ezzel a szlogennel még előnyt is lehet kovácsolni. Egy szónak is száz a vége: horror elemekben nem szűkölködik, próbál izgalmas lenni több-kevesebb sikerrel, de mindenki nézze meg és döntse el maga! Azért a második részt megnézem ettől a kudarcélménytől függetlenül, hátha... Bár, feltételezem, hogy az még talán ennél is mélyebb szinteken jár.

horror | road movie | thriller

Három hátizsákos turistát, akik az ausztrál vadonban rekedtek, egy szadista és pszichopata helyi lakos elviselhetetlen kínzások pokoli rémálmába taszít. több»

0