2019.01.17 14:06 Márton Olvasottság: 535x
0

Hiába a zseniális főszereplő, ha csupán egy átlagos film lesz a végeredmény

Véleményemet eme filmről azzal a ténnyel kezdeném, hogy a filmtörténelem egyik legjobb választása volt leszerződtetni a főszerepre Jack Nicholson-t és egyben a legrosszabb választás is egyben! Ezalatt azt értem, hogy ha bárkinek feltettem azt a kérdést mi is a véleménye Mr. Nicholson-ról, egyértelműen mindenkitől azt a választ kaptam: "...imádom, hisz egy zseni...!" Nos ezt a véleményt én is osztom, talán az egyik legkarakteresebb élő színészek egyike, hisz mint zsenialitásával, színjátszásával, vagy épp arcjátékával, bárkit lejátszana a színről! És pont ez a legnagyobb hibája is ennek a filmnek, mert annyira jól alakítja Nicholson az adott karaktert, hogy egyszerűen akárki lehet mellette, kevésbé tudtam értékelni a többiek alakítását (pedig hát azért található a filmben még egy-két igencsak meghatározó színész) mégis erőtlennek hatottak!

Pedig itt van a gyönyörű Michelle Pfeiffer, az ambiciózus James Spader és a filmes "nagy öreg" aki rengeteg filmben szerepelt már Christopher Plummer is, de egyértelműen Jack Nicholson viszi el a pálmát! Persze ez nem lenne akkora baj, hisz az ő karaktere a főszereplő és az ő történetét mesélik el a film készítői nekünk, de ha valaki megkérdezte tőlem hogy mi tetszett ebben a filmben, csakis Nicholson alakítását tudtam kiemelni! Pedig a többi szereplő is nagy név a szakmában!

Hiába a zseniális főszereplő, ha csupán egy átlagos film lesz a végeredmény

Mindezek mellett nem tartom egy jó filmnek az 1994-ben bemutatott Farkas című alkotást! Tulajdonképpen már maga a műfaji besorolása is érdekes, hisz van itt horror, thriller, dráma és még a romantikára utaló jegyek is, a baj csak az hogy mindenből merít egy kicsit, mégse lesz a végén egy működő elegy! A horror szála igencsak vékonyka, pedig ez akart elsősorban a főcsapás iránya lenni és ehhez azért elég ismert és neves effektgyárosokat szerződtettek a filmhez (Rick Baker, Alec Gillis vagy Tom Woodruff Jr.), mégse mondanám ilyen nevek mellett azt, hogy engem a padlóhoz vert volna a végeredmény!

A film rendezése és forgatókönyve is elég lassan építkezik, tulajdonképpen mire végre elkezd érdekes és dinamikus lenni a film, el is telt a játékidejének a kétharmada! Illetve itt van még egy említésre való dolog, mégpedig a film zenéje! Nos Ennio Morricone talán minden idők egyik legjobb zeneszerzője, nem emlékszem mikor volt utoljára olyan érzésem, hogy vagy gyengén, vagy csak közepesen voltam megelégedve az adott filmbeli zenei betétjeivel, de itt ezt éreztem! Valahogy annyira nem passzoltak a zenei motívumok ehhez a filmhez!

Összegezve: Nagy színészek, kiváló filmkészítők, legendás zeneszerző, maximalista speciális és vizuális effekt mesterek, mellett is tökéletesen bizonyítja be ez a film azt a tényt, hogy milyen az, amikor semmi nem akar összejönni!

76 Farkas  (1994)

dráma | horror | romantikus | szatíra | thriller

Érzékei élesebbé válnak, ereje megsokszorozódik, és éjszakánként különös szenvedély keríti hatalmába: magányos sétákra indul New York utcáin, melyekről később csak... több»

0