2019.01.01 18:01 Márton Olvasottság: 384x
1

Gyerekek a kukoricásban

Kimondottan kedvelem Stephen King írásait és mivel szinte majdnem az összes regényét vagy novelláját ami megjelent kis hazánkban volt szerencsém elolvasni, így mindig nagy érdeklődéssel nézem az írásainak a filmváltozatát! Jelen filmünk írásos változatát egy 1978-ban készített novellás gyűjteményben találhatjuk meg (ez a gyűjtemény szerencsére nálunk is megjelent az Éjszakai műszak című könyvben)! A film alapjául szolgáló novella a maga 38 oldalával nem épp a legterjedelmesebb King írás amiből film készült, de azért itt kell megjegyeznem, hogy 2018-ban A kukorica gyermekei című horror széria már a 11-k filmjét bocsájtotta a horrorkedvelők figyelmébe! Egy ilyen hosszúságú film szériánál (1984-2018...) feltétlenül fontosnak tartom megemlíteni, hogy Stephen Kingnek csupán az első részéhez volt köze, a további részeknél is mindig feltüntetik a nevét, de azokhoz már kevésbé volt köze! Sajnos mára már Mr. King neve egyfajta márkajelzés is lett, tehát ha egy film vagy könyv borítójára "felvésik" a nevét, akkor biztos hogy nagyobb figyelem fog az adott filmhez vagy könyvhöz társulni!

Maga a film elég sok mindenben eltér az eredeti novellától, persze a filmnél van rengeteg plusz jelenet is, hisz azért egy 38 oldalas novellából nem feltétlenül könnyen lehetne egy másfél órás filmet leforgatni, bár azért itt jegyezném meg, hogy a film is elég jelentős jeleneteket hagyott ki a novellából! Soha nem voltam nagy Kukorica gyermekei rajongó, de azt elismerem hogy talán az első és második rész még egészen elfogadhatóak voltak, talán pont az újdonsága miatt! Hisz egy kukoricást eddig egyetlen horrorfilm sem vette alapjául (legalábbis több részen keresztül) tudtommal! Tehát kijelenthetem hogy volt fantázia benne és ezt a készítők is érezték, hisz egész jó atmoszférát tudtak a kukoricás köré felállítani!

Gyerekek a kukoricásban

A szereplők egész jók voltak, ami már azért is nagy szó, mert a film színészgárdájának a 90%-át gyerekek tették ki! Mivel nem egy nagy költségvetésű horrorfilm volt ez a maga idejében, ezért a készítők elég minimálisra csökkentették az effektek számát! Már ami maradt a filmben (nem sok) azt azért szépen kikezdte az idő vasfoga!

Boldog Új Évet Kívánok minden filmszeretőnek és a Mafab teljes csapatának!

horror | thriller

Egy fiatal pár békés utazgatásra indul, keresztülszelve az autópályát, eljutva a nyugodtnak és kihaltnak tűnő Gatlin városkába. Megérkezésük előtt kisebb baleset éri őket,... több»

1