Nagyon nagy pozitív csalódás volt a film.
Egy igazi háborús dráma, a kategóriában kevés ehhez hasonlóan jó és színvonalas filmet láttam.
Igazi dráma mély érzelmi töltettel, de mégsem megy át nyálas, ömlengős sztoriba. Érzelmileg nagyon is megfogó, a 2.rész második felében könnyeztem is rajta.
A színésznő alakítása rendkívül profi, igazán kitűnően, megyőzően és hatásosan alakítja a karaktert. Megfogó a szereplése.
Érdekes, ahogyan a jegyben járó fiatal hölgy szerelembe esik az idegen katonával, ugyanakkor becsüli és a maga módján ugyanúgy szereti jegyesét is. Nagyon nagy kockázatot, akár életével is járó veszélyt vállal ezzel a kapcsolattal, mégis a szívére hallgat. Érzelmileg felkavaró, mélyreható ez a szál.
Ami szintén nagyon tetszett, hogy rávilágítanak a filmben a túlzott társadalmi elvárások jelentőségére, az ebből adódó nehézségekre. Politikai, történelmi vetületben is izgalmas, sokatmondó dráma.
Az első rész inkább kalandos sztori, míg a másodikban még inkább felerősödik az érzelmi szál.
Egy film a küzdelemről, kitartásról és szerelemről.
A vége fordulattal zárul, melyre az utolsó fél percben derül fény, ezért az utolsó mondatoknak, jeleneteknek nagy jelentősége van.
Nagyon nagy pozitív csalódás volt a film. Egy igazi háborús dráma, a kategóriában kevés ehhez hasonlóan jó és színvonalas filmet láttam. Igazi dráma mély érzelmi töltettel, de mégsem megy át nyálas, ömlengős sztoriba. Érzelmileg nagyon is megfogó, a 2.rész második felében könnyeztem is rajta. A színésznő alakítása rendkívül profi, igazán kitűnően, megyőzően és hatásosan alakítja a karaktert. Megfogó a szereplése. Érdekes, ahogyan a jegyben járó fiatal hölgy szerelembe esik az idegen katonával, ugyanakkor becsüli és a maga módján ugyanúgy szereti jegyesét is. Nagyon nagy kockázatot, akár életével is járó veszélyt vállal ezzel a kapcsolattal, mégis a szívére hallgat. Érzelmileg felkavaró, mélyreható ez a szál. Ami szintén nagyon tetszett, hogy rávilágítanak a filmben a túlzott társadalmi elvárások jelentőségére, az ebből adódó nehézségekre. Politikai, történelmi vetületben is izgalmas, sokatmondó dráma. Az első rész inkább kalandos sztori, míg a másodikban még inkább felerősödik az érzelmi szál. Egy film a küzdelemről, kitartásról és szerelemről. A vége fordulattal zárul, melyre az utolsó fél percben derül fény, ezért az utolsó mondatoknak, jeleneteknek nagy jelentősége van.