2019.01.26 19:09 Márton Olvasottság: 148x
0

A mélytengeri

Rengeteg rossz véleményt hallottam már jelen filmünkről, sőt tulajdonképpen még nem is nagyon találkoztam olyan személlyel, aki kimondottan szerette volna ezt a filmet! Pedig a maga nevében egyáltalán nem volt egy rossz film, én amolyan átlagosnak nevezném, semmi kimagaslót nem nyújtott, viszont képes volt másfél órára lekötni a figyelmemet és olykor-olykor még szórakoztatott is!

A film 1989-ben került a mozikba és talán nem is volt még egy olyan év mint az, hisz három elég hasonló film is bemutatásra került! A Mélység titka ami a maga nevében egy kiváló film volt, pazar látványvilággal, jó színészi és készítői gárdával! A másik film szintén ebből az évből, a Leviathan volt, ami már nem csak egy misztikus kalandfilm akart lenni, mint a Mélység titka, hanem sokkal inkább volt horror, azon belül is számomra az élvezhető kategóriába tartozó! A harmadik pedig jelen filmünk volt, ami szintén a horror kategóriába sorolható, viszont elég visszafogottan teljesít a félelemkeltés területén! Pedig sikerült a filmhez egy ismert rendezőt is leszerződtetnie a stúdiónak (Sean S. Cunningham) személyében, aki elsősorban a Péntek 13.filmek sikereivel ért el ismeretséget és sikereket! Színészek terén viszont sokkal kevésbé volt a produkció sikeres, mert egy Miguel Ferrer-en kívül, nem igazán volt "húzó nevük" (vagyis legalább Mr. Ferrer nevével azért már találkozhatott ez idő tájt és későbbiekben a néző), de legalább nem voltak rosszak a színészek! Úgy is mondhatnánk, hogy amolyan tucatkarakterek voltak, hisz a néző már úgy a film első 20 perce után felállíthatta az elhalálozási sorrendet köztük és hogy ki milyen szerepet fog majd a filmben ellátni! Tehát nagy meglepetésekre nem számíthattunk tőlük!

A mélytengeri

Maga a történet és annak a menete sem nagyon okozhat majd meglepetéseket azon nézőinek, akik egynél több horrorfilmez volt már szerencséjük! Viszont elképesztő logikai bakik sokaságának lehet a néző szemtanúja ennél a filmnél! Kezdeném a szörnyűnkkel (aki leginkább valami gigantikus homárra hajaz megjelenésileg, bár túl sokszor nem "csodálhatjuk" meg rútságát szegénykének) viszont a készítők sem nagyon tudták eldönteni, hogy most akkor mekkora is volt ő mélytengerisége! Valahogy úgy kell ezt elképzelni, hogy mindig az adott jelenethez igazították a méretét, ami egy elég szembetűnő hiba volt! Mint említettem, a készítők a történettel sem nagyon problémáztak, úgy is említhetném, elég felszínesek voltak és ez sajnos a karakterekre is igaz volt!

A filmben igencsak sok átlagos dolgot lehetne felsorolni! Amibe viszont kapaszkodhatott volna a film, az a hangulati elemek kiaknázása, hisz az elszigeteltség, az ismeretlen rémtől való félelem és a túlélésért folytatott küzdelem, állat és ember közt adhatott volna egy plusz löketett neki, mindezek igaz megtalálhatóak benne, de amolyan tessék-lássék módjára! Mégsem tudom egy rossz filmnek értékelni a Mélytengeri szörnyeteget, mert valahogy belengi az egészet a retro hangulat és számomra csak emiatt tudott az átlagos horrorfilmek sokaságába feltornásznia magát!

akció | horror | sci-fi | thriller

Az amerikai haditengerészet egy titkos tengeralatti laboratóriumot hozott létre, ahol Dr. John Van Gelder vezetésével tizenegy tudós dolgozik az emberek esetleges vízalatti életének... több»

0