Sz.tem szürreálisak az olyan jelenet, hogy pár órás beszélgetés után az ember ennyire átadva higyjen más igazából.
Sz.tem szürreális az, hogy egy ember egy este alatt rájön dolgokra ("főhősnő") és megérti más emberek viselkedését és karakterét mélyen.
Sz.tem szürreális az, hogy egy filantróp filozófiatanár lelkileg meggyötörjön egy embertársát, eszközként használva a saját céljaiért, hiába a cél nemesnek tűnik. És őszintén szólva -logikusan- nem is értem a filmben ezt a részt (ami lényegében maga a film) hogy minek kellett ebbe a riporternőt belevonni? Ha az a cél, hogy a saját halálom által segítsek a halálraítélt elítélteknek, példát statuálva a helytelen döntési mechanizmusokra vonatkozóan, nem értem miért kell citálni egy riporternőt emiatt? Miért kell az ő vállára helyezni az életem megmentésének a stresszes terhét? Miért nem elég a halálos kivégzés után egyszerűen elküldeni egy újságnak a felvételt? A nagyobb publicitás miatt? Hihetetlennek tűnik nekem, hogy egy olyan döntő bizonyíték, mint a kazetta, amúgy nem lenne elegendő.
Sz.tem Kevin Spacey pocsékul játsza a filozófiatanárt. Ez nem az ő szerepe.
Néha az volt az érzésem, hogy a riporternő karaktere olyan, mint egy 16 éves gimis lány lenne. (pl. "Ez az én riportom, nem a tiéd" szintű gondolatmenetek) Gyanítom ez a forgatókönys sara.
A film végi csavartól eltekintve sz.tem ez egy Gyenge film.
Sz.tem szürreálisak az olyan jelenet, hogy pár órás beszélgetés után az ember ennyire átadva higyjen más igazából. Sz.tem szürreális az, hogy egy ember egy este alatt rájön dolgokra ("főhősnő") és megérti más emberek viselkedését és karakterét mélyen. Sz.tem szürreális az, hogy egy filantróp filozófiatanár lelkileg meggyötörjön egy embertársát, eszközként használva a saját céljaiért, hiába a cél nemesnek tűnik. És őszintén szólva -logikusan- nem is értem a filmben ezt a részt (ami lényegében maga a film) hogy minek kellett ebbe a riporternőt belevonni? Ha az a cél, hogy a saját halálom által segítsek a halálraítélt elítélteknek, példát statuálva a helytelen döntési mechanizmusokra vonatkozóan, nem értem miért kell citálni egy riporternőt emiatt? Miért kell az ő vállára helyezni az életem megmentésének a stresszes terhét? Miért nem elég a halálos kivégzés után egyszerűen elküldeni egy újságnak a felvételt? A nagyobb publicitás miatt? Hihetetlennek tűnik nekem, hogy egy olyan döntő bizonyíték, mint a kazetta, amúgy nem lenne elegendő. Sz.tem Kevin Spacey pocsékul játsza a filozófiatanárt. Ez nem az ő szerepe. Néha az volt az érzésem, hogy a riporternő karaktere olyan, mint egy 16 éves gimis lány lenne. (pl. "Ez az én riportom, nem a tiéd" szintű gondolatmenetek) Gyanítom ez a forgatókönys sara. A film végi csavartól eltekintve sz.tem ez egy Gyenge film.