Közösség

Vélemény:

75 A pankrátor

(2008)

A pankrátor

Kittikee   2024.12.15 22:42
0

Ez az a film, amit kb 15. évvel ezelőtt láttam először, és most, hogy újra megnéztem, minden egyes jelenetére emlékeztem, a legvégére is. Ha vannak erős drámák, azok mélyen az emberbe ivódnak egyszer, és lelkileg hazavágják, bármennyi idő is eltelhet. Lehet, ezzel csak én vagyok így... Nem tudom, de újra átélve taccsra vágott ismét (úgyhogy muszáj gyorsan megnéznem 1 vígjátékot vagy rajzfilmet, hogy elterelje a gondolataim pozitívabb irányba). Úgy gondolom, hogyha megfigyeljük azon szakmák bármely területét, ahol a csillogás, csúcson lévőség, dől a lóvé ezerrel oldalát, majd a lassú csúszás a lejtőn az idő múlásával, és a fényesség megkopásával... Mind ide jutnak, bármennyire is erőlködnek, és szeretik, amit csinálnak(-tak). Idővel teljes tönkremenetel, öregedés, betegség, elhasználódás, leépülés, magánéleti problémák, megaláztatás, hanyatlás stb., stb., és a csillag lassan kihunyni kényszerül... Amit a film végén jó pár másodpercben a fekete képernyő bizonyított. Mickey Rourke hatalmas alakítása volt ez.