2024.04.13 07:11 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Egy horror köntösbe bújtatott fantasy!

Oxide Chun Pang és testvére, Danny Pang írták és rendezték jelen filmünket!

Nekem már a hangulata és szürkés, borongós színvilága az első percektől bejött...

Egy horror köntösbe bújtatott fantasy!

Önfelismerés, lelkünk rendbe tétele, önmagunkkal, hibáinkkal való szembenézés, egy szürreális, elképzelhetetlen „odaát” világban!

Nekem kicsit Silent Hill-es világa egyből magába szippantott.

Angelica Lee az egyik leggyönyörűbb ázsiai színésznő, itt is elvarázsol jelenlétével és megjelenésével, és talán egyesek ismerhetik A szem vagy a 2004-es Kóma (Jiu ming) filmekből hősnőnket...

Érdekes a sztori is!

Lássuk!

Tsui Ting-Yin (Angelica Lee) most egy épp alkotói válságban lévő írónőt alakít, aki sehogy sem tud ötről a hatra jutni új regényével.

Ám egy nagyon furcsa találkozás azonban megváltoztat szinte mindent addigi életében, és hihetetlen módon belekerül egy részben a saját maga által megálmodott, ám részben nagyon is létező fantáziavilágba, ahol azonban minden és mindenki haldoklik, ráadásként ha nem tudja megtalálni a kiutat, sajnos örökre ott ragadhat...

Teljesen lepusztult városokat látunk, fura mód elszürkült erdőt, lebegő hegyeket, berozsdásodott, egykor szebb napokat látott vidámparkot.

Mintha a haldokló föld utolsó emberi túlélőjeként vennénk részt ebben a szürreális turistalátványosságban.

Szomorú, ámde érdekes módon melankolikus, mégis a maga módján félelmetesen szép...

Mert ezekért az itthagyott halottakért senki sem sír, hiszen teljesen elfelejtették őket, vagy a földön már nem volt rájuk szükség. Mint ahogy a tájakat, tárgyakat, fogalmakat, emlékeket, ötleteket is, mintha csak otthagyták volna az enyészetnek!

A történet azonban néha önmagában is kissé zavaros, néha éppen logikátlan, sőt továbbmegyek, néha-néha unalmas és igencsak hullámzó...

Ha pedig arra vállalkozol, hogy valami velős és logikus értelmet hámozz ki belőle, minimum kétszer kell hogy megtekintsd!

Inkább maradjunk annyiban, a film nagyon szépen fényképezett képi világgal és tényleg csodálatos és szívbemarkoló zenével hívogat minket egy kis elmélkedésre egy unalmas hétköznapon!

A CGI jól sikerült, és a kevés szereplő is nagyon jól teljesít!

Az IMDb-n 5200 vélemény után 6,0/10-es, a TMDB-n pedig 163 szavazat után 65%!

A film nálam pedig négy csillag és 77%!

Kacsazsíros kenyér mindenféle zöldséggel és fahéjas szilvateával.

Ma sűrű nap lesz, de este azért elnyújtózom kedvenc fotelemben...

52 Re-cycle  (2006)

fantasy | horror | misztikus | thriller

A fiatal írónő új könyvére készül, amelynek címe, a Holtak Földje lesz. Ám az írás egyre nehezebben megy, úgy dönt letöröl minden vázlatot a számítógépéről, és újra... több»

2