2021.01.31 17:41 Yosihiro Olvasottság: <100x
0

Hatalom

A film igaz történetéhez talán semmi köze sincs. Ha csak a filmet nézzük, akkor a történet mesébe illő, szerintem az életben azért ekkorát nem bakiznak a brókercégek, tőzsdék és befektetők sem. Szóval a forgatókönyvről ennyit. A rendezés viszont ezzel ellentétben jó lett, szerintem látványos, főleg a természetbeni jelenetek impozánsak, de a városi élet bemutatása sem sikerült rosszul. Kicsit a szereplők játékával bajban voltam, mert nekem nem adta át azt a plusz érzést a film, amit elvártam, és voltak olyan jelenetek is, ahol gyermeteg lett a szerepjátszás.

Összességében a forgatókönyvet a végén megkapott csavarnak köszönhetően jónak tartom. A rendezés jó. A szereplők játéka viszont nálam csak a közepest éri el. A hangi és képi effektek rendben voltak, így egy gyenge négy csillagot megadok a filmnek. Igazából azok az érzelmek nem jönnek át, amit az Arany után lehet érezni. Próbálták ábrázolni, de valahogy ez nem jött át. A különböző érzelmi hullámokat pedig, amik a filmben voltak, néhol túljátszották. Ami talán jól sikerült, az a mámorító érzés bemutatása, hogy az ember felhőtlenül költi a pénzt, és végül összeveszik a szerelmével. Szóval egy kicsit sablonos is a nagy felemelkedés meg a nagy bukás.

Hatalom

Igazából a végkifejlet a végén az, ami ismét jobbá teszi a filmet, az sokkal emberibb lett, mint ahogy gondoltuk film közben. Azt tudom mondani, érdemes megnézni, de igazából nem is az Aranyról szól, hanem inkább a hatalomról és a pénzről. Ajánlani tudom, remek kis kikapcsolódás egy sablontörténettel szerintem... Üdv, Yosi

74 Arany  (2016)

dráma | krimi

Egy különös páros az indonéziai őserdőbe utazik annak reményében, hogy az ott fellelt arany segítségével mesés gazdagságra tehet szert. Ám a valóság mindig egészen... több»

0