Közösség

Vélemény:

90 Taxisofőr

(1976)

Istenített film, de mire fel?

Zelegor   2024.01.27 16:56
0

Mármint komolyan nem értem, rém egyszerű történet, közönséges helyszín, tény, hogy így tudnám elképzelni én is a 70-es évekbeli New York lepukkant városrészeit, de egyszerűen néhány érdekes kamera kompozíció kivételével semmi olyat nem mutatott a film, amit más mozi ne tudott volna megugrani. De Niro igen, kivételesen tehetséges színész, elképesztően jól alakította az egész film alatt ezt a mérhetetlenül ostoba karaktert. Egyáltalán nem tudtam azonosulni vele, ráadásul a történet is olyan körítésben van, hogy hiába keresi az ember a részleteket, itt ilyesmire nem is kell figyelni. A Sakál napja című film jutott eszembe, de még így is ég és föld a két film. Itt amit értékelni tudok 3 csillaggal, az Robert De Niro színészi tehetsége, néhány kreatív kameraszög, és alapvetően két csillagra értékeltem volna, de a film vége feltornázta 3-ra a történetet. Tartom magam ahhoz, hogy sokakban nosztalgiát idéz, illetve kultfilmnek mondható (ezért is néztem meg), de egyértelműen túlértékelt alkotás, és szerintem fair módon értékeltem.