2021.03.25 14:07 Timon Olvasottság: <100x
3

Gyöngyszem a Pixartól

A Pixar szinte mindig tele van nagy ötletekkel, különösen, ami az egyedi filmeket illeti, nem feltétlenül a folytatásokat. Előbbiek esetében ez az alkotói készség egyik gyöngyszeme.

Érdekes módon adódik össze a humoros és érzelmes oldala a filmnek. Kezdve már ott, hogy az elején meglepő egy kicsit, ahogy az idős úr életét gyorsan átfutotta, majd végre rátérhetett a kaland kezdetére. Zenei kíséretének köszönhetően így nem hagy semmi kívánnivalót maga után, főleg, mert nem szájbarágós. Ez a kiegyensúlyozott, úgymond hosszabb bevezetés legjobb fajtája szerintem.

Gyöngyszem a Pixartól

Aztán jön az a rész, ahol kezdődik a kaland. Hát, annak ellenére, hogy láttam megtekintés előtt pár képet a híres, léggömbökön repülő házról, még így is élvezetes volt látni az indulását. A két főszereplő személyiségének ismertetése nagyon érdekesen indult. Mindketten keresték a a kalandot valamennyire, az út (vagy inkább a kalandok) közben már-már szívhez szóló volt, ahogy néha beszélnek vagy csak utalgatnak az életükre.

Az érzelemkifejezést nagyon közvetlenül sikerült megalkotnia a stúdiónak, ezért külön elismerés jár nekik. A legizgalmasabb jelenet talán az volt, amelyben találkoznak a "beszélő" kutyák gazdájával, itt köti össze a film a legelején elindított szállal. Aztán persze hogy itt kezdődnek a bonyodalmak igazán... A végére örültem, hogy a jók győztek, és a ház egyben maradt (ha ennyi kaland után még mondható annak egyáltalán). Amikor a léghajóról leesett, sejtettem ugyan, hogy nem omlik össze, de így is azért szomorú jelenet volt. Főleg az érzelmek felől minden oldalról tökéletesen telibe találtak.

Határozottan klasszikusnak merem nevezni ezt az alkotói lélekben gazdag animációs filmet. 10/10

88 Fel!  (2009)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené... több»

3