Közösség

Vélemény:

72 Brókerarcok

(2000)

Brókerarcok

SaSa   2025.09.11 12:09
0

Jó régi film. Baromira eszembe juttatja, amit a 2000-es évek elején tapasztaltam meg a bőrömön. Ahogyan a nagymenő menedzserek maguk alá rántottak csicskaként, és a félillegális dolgokat is legálisként eladva bírtak munkára jóhiszeműként. Aztán átlátva a dolgokat, mennyire hánytam ettől. És az ilyen helyzetekből tudott lenni annak idején Quaestor-ügy... De ma már sokkal nagyobban csinálják. Annyi történt, hogy már nem lehet elevickélni radarszint alatt. Csak azok húzhatják le a kisembereket, akik a kormánnyal összefonódva teszik, és leadják a sápot. Annyiban változik a világ, hogy egyre kevesebb ember kezében összpontosul a kisemberektől gátlástalan, mocsok módon kicsalt pénz. Egyre több kell, egyre kevesebben termelik ki. A bankok, a faktorcégek, a portfóliókezelők, az alapítványok nagy része... mind-mind óriási pénzszivattyú, ami ad ugyan szolgáltatást, de az elsődleges célja, hogy a tetején ülő néhány embert korlátlan mennyiségű pénzben úsztassa. Nekem érdekes és felkavaró is volt ez a film. Érdekes lehet ez a film, ha látni akarod, hogy hogyan vettek rá tömegeket arra, hogy más embereket becsapjanak, akkor ez elég jól mutatja be. A Wall Street farkasa is erről szól pepitában. Jó film, de ha érintett voltál valaha - bármilyen szerepkörben - és észrevetted az embertelenségét, akkor felkavaró tud lenni a szórakoztatás mellett...