2017.11.10 08:50 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Szórakoztató, musicales történet

A Glee-vel szerintem bátor dologra vállalkoztak a készítők, ugyanis vannak, akik imádják a musicales történeteket (én közéjük tartozom), de túlsúlyban vannak azok, akik ódzkodnak attól, hogy egy filmben vagy egy sorozatban csak úgy ok nélkül dalra fakadjanak a szereplők.

Érdekes megfigyelni a szereplőket: képviseltetik magukat a feketék, az ázsiaiak, a kerekesszékesek, a homoszexuálisak, a nemi indentitásukban bizonytalanok... Ez nyilván tudatos döntés volt a készítőktől. E mellett pedig az egyes részek igen fontos témákra és sztereotípiákra építenek rá, mint önmagad vagy éppen másság elfogadása, az iskolai zaklatás vagy éppen a megvalósulatlan szerelem. Na meg e mellett fontos szerepet kap a tanár-diák viszony, az összetartás, a barátság és az álmokért való küzdelem is. Mindezt pedig olyan dalokkal tolmácsolják, amelyek éppen az aktuális poplistákat vezetik.

Szórakoztató, musicales történet

A szereplők sokszínűsége miatt minden néző tud magának választani valakit, akivel azonosulni tud.

Cory Monteith hirtelen halálával is meg kellett küzdenie a sorozatnak, ami után még fönn tudott maradni, de a színvonala ekkor kezdett el negatív irányba mozdulni.

Főleg az első pár évad sikerült nagyon jól, amikor még a kezdő főszereplők voltak a középpontban, aztán valahol a 4. évad tájékán új szereplőket állítottak a középpontba, s mikor e miatt jó pár rajongót elveszítettek, akkor nagyon hirtelen kellett tőlük elbúcsúznunk, a történetük szinte lezáratlan maradt, ami szerintem nem volt profi húzás. A végén pedig azt éreztem, hogy már kifogytak a témákból, túl sokszor ismételték saját magukat, s nem nagyon tudtak már újat mondani. Az egész sztori Sue és Will csatározásában merül ki, s hogy küzdenek a Glee-klub fennmaradásáért. S ha már Sue-nál tartunk, engem a végén már idegesített, hogy nem tudja eldönteni, hogy a jó vagy a rossz oldalon álljon.

Minden hibája ellenére a Glee egy szórakoztató sorozat, tehetséges fiatalokkal és nagyszerű zenékkel, aki nem utasítja el elvből a musical vonalat, annak csak ajánlani tudom; főleg a kezdő évadokat!

dráma | szatíra | vígjáték | zenés

Nincs olyan fiatal, aki ne álmodozott volna arról, hogy valaha híres pop- vagy rocksztár lesz. Csakhogy az odáig vezető út cseppet sem egyszerű. A William McKinley Gimnázium... több»

0