2018.11.28 12:36 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Hatalmas ziccer lenne a Széttörve?

Ez a film olyan, mint mikor a csatár kicselez öt védőt és végül mellé lövi a ziccert. Szidjuk e a kihagyott helyzet miatt? Vagy dicsérjük, hogy egyáltalán önerőből eljutott ebbe a helyzetbe. Igen a film felépít egy hatalmas sztorit, de véleményem szerint elbagatellizálja azt. Érdekes a felvetés, hogy ha másnak képzeljük magunkat, akkor a testünket is be tudjuk csapni. Vagy hogy a különböző ének tudatosan irányíthatják mikor melyikük jelenhet meg a fizikai testben. Izgalmasan építkezik a film, nem akar nagy dolgokat bemutatni, leszűkíti a drámát 3 ember helyzetére. Megmenekül-e a lány, A pszichológus rájön-e a szörnyű titokra? Létezik-e az a szörny és ha igen, mi az?

Sajnálatos, hogy ami a film erőssége lehetne, pont az nem kap szerepet. A 23 személyiség közül csak pár jut szóhoz, pedig ezzel nagyon el lehetett volna játszani. Én kíváncsi lettem volna a többi karakterre is. Például nagyon tetszett, hogy a lány megpróbált alkalmazkodni az aktuális személyiségekhez. Megpróbálta átverni és egymás ellen fordítani őket. Továbbá elég érthetetlen számomra az öreg nő viselkedése is. Szakember létére nagyon bután viselkedik, nem ismeri fel a helyzet valódi súlyosságát. Az meg pláne, hogy elmegy az instabil erőszakos betege lakhelyére egyedül.... A film egyértelműen nem akarta a sztorit lezárni, inkább csak bemutatott egy gonosz karaktert és az ő felemelkedését. Most már tudom, hogy jön a folytatás ahol majd talán lesz katarzis is. Mindenesetre kicsit többet vártam a befejezéstől.

84 Széttörve  (2016)

horror | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Élt egy férfi, William Stanley Milligan, közismert nevén Billy Milligan, akinek 24 különböző személyisége volt. Csak a saját személyiségét, Billy-t tudta befolyásolni, a... több»

0