Közösség

Vélemény:

 

88 Terminátor - A halálosztó

(1984)

Terminátor - A halálosztó

 
JRD   2022.09.23 11:07
1

Azt hiszen nem a megfelelő korban néztem meg ezt a filmet. Még kalózkazin, magyar, színtelen narrációval néztem meg, szóval a totál eredeti verziót. Ugyanis amit manapság látni lehet, az nem az eredeti (legalábbis a legtöbb csatornán). Van egy jelenet, amit minden hol kivágtak belőle. Ez pedig az, amikor a terminátor megérkezik és ruhát szerez magának. Nos, a későbbi verziókban már nem mutatták azt a jelenetet, amikor a Terminátor egyszerűen kitépi az egyik férfi szívét, csak azt amikor összeesik. És ez volt az a jelenet, ami napokig kísértett és bizony hosszú évekig nem voltam hajlandó megnézni a filmet. Egyébként ez a film érdemes a figyelemre még akkor is, ha a 80-as évek egyik nagy durranása volt és talán mai szemmel nézve kissé gagyi a technikai vonala. Ez a vonal akkoriban jónak számított a még éppen kibontakozóban lévő filmes trükkök és technikai újítások világában.
A sztorit szerintem mindenki ismeri, hiszen terminátor története nem csak egy részt látott meg és valahol mindig mindegyik egymásra építkezik. Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton pedig ikonjaivá váltak a terminátor történeteknek. A film zenéje nagyon belepasszol a film hangulatába. Sőt, külön is kiadták. Érdekessége a filmnek, hogy valami fura indíttatásból Lance Henriksen játszotta volna a terminátor szerepét, de végül Schwarzenegger lett a befutó, hiszen az ő testalkata, kinézete jobban passzolt egy félelmetes gyilkológéphez. Egyébként a Terminátor volt James Cameron harmadik filmje.
Ha még nem láttad a Terminátort, ne hagyd ki! Ha már igen, akkor ne feledd, hogy vannak filmek, amiket simán többször is érdemes megnézni. Szóval filmre fel és jó szórakozást!