Közösség

Vélemény:

NA Halálutak és angyalok

(1991)

Elmegyógyintézet a Tatooine bolygón

IstvanF Nézhetetlen  2025.10.15 17:46
0

1991-et írunk, mikor ez az alkotás született. Abban az évben, amikor olyan "jelentéktelen" filmek kerültek bemutatásra, mint a Kipurcant a bébicsősz, Nagy durranás, Csupasz pisztoly 2 1/2, Utolsó cserkész, Törvényre törve, Terminátor 2 és még sok egyéb valóban jó és kultikus film. Ezekre a filmekre Kamondi úrnak a Halálutak és angyalok volt a válasza, gondolom, ezzel akarta lesöpörni a vászonról a konkurens filmeket... hát nem sikerült. Ha nem olvasom el a film leírását, nem jöttem volna rá, hogy mit is láttam. Így sem áll össze a kép. Összefüggéstelen, színpadiasan, lázálomban előadott jelenetek vannak, szerintem véletlenszerűen összevágva, és néha hozzáadnak egy kis musicalt is. Első blikkre azt gondoltam, hogy a Star Wars univerzumban a Tatooine bolygón bezártak egy elmegyógyintézetet, és a betegek sorsát követi nyomon áldokumentarista stílusban a film, amihez a Szív TV vagy a BP TV elavult technikáját használták, de nem! Még az is izgalmasabb lett volna. Egy ismerősömnek annó nagyon tetszett, és azt mondta, hogy nagyon nagy hatással volt rá a film. Lehet, hogy elaludt rajta, maximum ezt tudom elképzelni, mint hatást. Van benne pár egész jó képkocka, de azért a pár másodpercért nem éri meg megnézni. El nem tudom képzelni, mit szívtak az alkotók, vagy éppen milyen szerről jöttek le, mikor ezt a sztorit kitalálták. Sajnos nézhetetlen.