2017.01.29 13:59 moov18 Olvasottság: <100x
0

 A rendező egyik legjobb filmje

M. Night Shyamalan annak idején valósággal berobbant a Hatodik érzékkel. Sokan vártuk tőle a szakma megújulását. Viszont minden csoda három napig tart, így Az utolsó léghajlító és a Föld után segítségével sikeresen le is bőgött. A górcső alá vett rendezőnk filmográfiáját tekintve pedig meglepő lesz, ha most azt mondom, hogy ez a kis 5 milliós költségvetésű, dokumentarista stílusú horrorfilm egyben a legjobb munkája.

Sokat vonakodtam, hogy megnézzem egyáltalán ezt a sokak által lehúzott alkotást, vagy sem. Mondhatni belső vitát folytattam magammal, végül a megtekintése mellett döntöttem. Szerintem rendkívül jópofa kis thriller-horrort sikerült kézhez kapnunk, és ami külön dicséret, hogy jól állt neki a dokumentarista stílus, ez pedig nagyon ritkán mondható el a kortárs horrorfilmek zöméről. Még az idétlen kameraszögeket és rángatásokat is hajlandó az ember elnézni a producereknek, hiszen a film egyes jelenetei és végkifejlete pótol minket mindenféle hiányban.

 A rendező egyik legjobb filmje

A történet kicsit sablonosnak tűnik, de azt gondolom, hogy érdemes kibírni azt az 1 óra 34 perces időintervallumot, hiszen számos olyan jelenet akad A látogatásban ahol bizony megugorhat a vérnyomás, ráadásul a befejezés sem hétköznapi. A színészi játékra sem lehet panasz, az idős pár alakítása néhányszor a frászt hozta rám, a lurkók is helyt álltak, bár nem álltak messze párszor az idegesítőnek nevezett határmezsgyétől. A rendezés a paráztatás jegyében készült, ez egyértelmű. A szűk, sötét folyosókról árad a klausztrofóbia. A muzsikák, a díszletek minden porcikájából árad a feszültség. Én azt gondolom, hogy a rendező egyik legjobb filmjéről beszélünk. Bár, kötelességemnek érzem megemlíteni, hogy néhány filmmel véltem felfedezni hasonlóságot nem mintha rontott volna egyébként a filmélményen. Ördögűzés: Deborah Logan története, valahogy visszaköszönt benne, (spoiler) illetve a film végi csattanó azoknak is valamelyest ismerős lehet, akik látták a szintén kiváló Amnéziát. Összegezve: 4 csillagot megér, szerintem teljességgel élvezhető kis alkotás.

horror | misztikus | thriller

A látogatás című horrorban két tinédzser meglátogatja sosem látott nagyszüleit. Az idős házaspárnak édesanyjuk 19 évesen fordított hátat. Már első éjszaka fura... több»

0