Közösség

Vélemény:

85 Szárnyas fejvadász 2049

(2017)

Túl kevés az akció és az izgalom

Arte Peritus   2023.10.13 13:59
0

Az eredeti Szárnyas fejvadászt még sikerre vitte a téma újdonsága, a különleges alaphangulat és Harrison Ford főszereplése, ám az új részre ezek nem jellemzőek, és túl kevés benne az akció ahhoz, hogy más módon legyen érdekes. Fordot pedig Goslingra cserélni messze nem egyenértékű döntés. A végeredmény egy disztópikus sci-fi látványos hátterekkel, alig csipetnyi izgalommal. Szürke lett kicsit, amiért nagy kár, mert nagyon jó is lehetett volna. Értékelésem az eredetire 85%, erre az újra pedig maximum 50%.

Farkasember37 2023.10.20 09:11
0

Szerintem, se ez, se a régi film nem üti meg a jó film mércéjét, kínlódás nézni is őket. :) Tényleg kevés az akció, a feszültség meg az erőszak is, ami kellene bele, a jövőben mennyire sz*r lesz, ennyi a mondanivalója. :D Scottnak kevés jó filmje van, egyedül a Prometheus és az Alien: Covenant, még az Alien 1 se tetszett annyira...

Arte Peritus 2023.10.20 10:25
0

Ridley Scott a legnagyobb ma élő rendezők egyike, és még mindig zseniális dolgokat csinál (mint a Napóleon, ami november végén kerül a hazai mozikba). És tegyük hozzá, Scott már 84 éves (épp a Napoleon premier bemutatásakor tölti majd be a 85-öt). A Gladiátor, A Sólyom végveszélyben, az 1492, a Hazugságok hálója, a Mennyei királyság, de legfőképp a Mentőexpedíció hatalmas kedvenceim tőle.

Farkasember37 2023.10.26 09:46
0

Nekem általában nem az a fontos, hogy ki a legnagyobb rendező, hanem hogy tetszik-e az adott film, vagy sem, igaz, meghatározó, ha egy rendező rendezi az adott filmet, mint pl. James Cameron, aki szintén nagy rendező, de egy kicsit lejjebb adta az Avatar – A víz útjával. Visszatérve Scott úrra, az 1492 – A Paradicsom meghódítása nekem is nagy kedvencem :) A Gladiátor meg pont olyan film, hogy jónak jó, csak nem az én világom :) Mentőexpedíció is jó film lett, engem olyan dolgok azért zavartak benne, hogy az elején a homokvihar kevés szerepet kapott, ha homokvihar, akkor inkább Prometheus :) Scottnak még van egy bűne, amit nem tudtam megemészteni, pedig nagyon sokat reméltem a filmtől, ez pedig az Istenek és királyok (Exodus), amit máshogy mutatott be, mint ahogy a Bibliában szerepel, inkább hatásvadász volt a film, mint emlékezetes. Azt mondanám Scottról, de még a mai filmekről is, hogy inkább tömegnek készítenek filmet a gyors bevétel miatt, minthogy egy jól kidolgozott, alapos munkát végezzenek :)