2021.02.09 14:14 Yosihiro Olvasottság: 490x
1

Az utolsó

Kíváncsi voltam erre a filmre, hiszen Mel G. játékát szeretem. Igazából a film történetében engem csak az zavart, hogy egy 17 éves lánynak ennyire úgymond züllött életet kellett folytatnia ahhoz, hogy az igaz szerelemből kilépve megtapasztalja az élet nehézségeit. Mindezt egy szempillantás alatt megoldva azzal, hogy tudja az édesapja telefonszámát, akit már nagyon-nagyon régen nem látott. Szóval ez a párhuzam engem kicsit zavart az egész film alatt.

Túl fiatal volt a kislány ahhoz, hogy egy ilyen akciót átéljen. Mindegy, végül is nem ez a lényeg, mert Mel G. azért egy olyan karaktert tett elénk, ami az egész film alatt kiemelkedett. Nem választottak egy boldog befejezést, hanem egy drámaibb végkifejlet mellett szólt a forgatókönyv, ami szerintem nem illett a végére. A kislány szerepe szinte el is tűnik egy időre, de ahogy próbálják az érzéseit felrázni az élettel kapcsolatban, az szerintem jól sikerült. A filmben ugyan vannak provokatív, csúnya szavak, de a lazaság mellett szerintem kapunk is valamit, és ez nagyon fontos, ha nem csak az akció részét nézzük.

Az utolsó

Összességében a forgatókönyv nekem csak közepes szintű lett, a rendezés viszont már jónak mondható, sőt néhol már bravúrosnak is éreztem. A szereplők közül mindenképp ki kell emelni Mel Gibsont, hiszen a film gerincét ő tartja, és nem is akárhogyan. Olyan pluszt tud adni mind a beszólásokkal, kis humorral, mind az arcjátékkal, ami azt hiszem, ezt bárki más játszotta volna el, nem lett volna ilyen, ez biztos.

A zene és a képi effektek rendben voltak, sőt volt pár olyan jelenet, amire azt lehet mondani, na ez igen. Szóval így azért nem kapunk egy tökéletes filmet, de nem is unatkozhatunk, ezért én négy csillagot adok, mert szerintem akár többször is megnézhető. A befejezést nagyon sajnáltam, és nem erre számítottam, szerintem megérdemelt volna egy boldog, mosolygós apát a kislány, aki a golyóktól szétlőve ugyan, de megmenekül. De a maradt a terápia, és ott egy köszönöm, ami a kislány életét úgymond el is indítja.

(Talán egy folytatást megérdemelne ez a film.) Azt, hogy mit kapunk, pár mondattal tudom jellemezni. A család fontosságát, a gyermek és szülő viszonyát, valamint azt, hogy a drogokból és az italokból van kiút, és soha, de soha nem szabad feladni. Bátran tudom ajánlani mindenkinek, remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi

akció | dráma | krimi | road movie | thriller

Egy korábbi elítélt megpróbálja megvédeni elhidegült lányát a kábítószer kereskedőktől, akik az életére akarnak törni. több»

1