2019.05.14 13:57 ZozArt89
1

Végül ez is eljött.

Egy jó filmet nagyon sok szempont szerint ítélhetünk meg, de talán a legfontosabb tényező az alaposság, amivel felépítik az adott világot. Ez a film ugyebár egyfajta lezárásként működne, így elmondható róla, hogy önálló filmként semmiképp sem helytálló, hisz rengeteg kikacsintást, utalást találhatunk benne, nem beszélve a karakterek közötti kapcsolatokról és dinamikáról. Az viszont biztos, hogy a Marvel Univerzumban ez a film kiváló helyet foglal el így a 11 év elteltével.

Annak idején, amikor elkezdődött az egész Vasemberrel, még senki se sejtette, hogy milyen hatalmas világ van kibontakozóban. Ami mindenképp aranytojó tyúknak bizonyult a filmes iparban. Telt az idő, és ez az Univerzum egyre több szuperhőssel gyarapodott, ami sok embert megosztott. A Végjáték, mint már említettem, önálló filmként egyáltalán nem tud helytállni, hisz azok, akik nem bírták ezt a típust, nem most fogják megkedvelni, tekintve, hogy nem fogják megérteni a szereplők közötti kapcsolatokat, és/vagy akár az utalásokat, melyekből, lássuk be, szép számmal akad a filmben. A film elsősorban a Marvel fanoknak jelent egy csodálatos lezárást, amit tele tömtek drámával és humorral egyaránt. Drámai részét tekintve kiemelkedőt alkotott, kifejezetten könnyfakasztó pillanatokat tudott generálni. Nem szeretnék spoilerezni így csak felszínesen próbálom érinteni a témát. A Végtelen Háborúban megkaptuk a fő felállást Thanos képében, aki miatt idén álltak bosszút kedvenc hőseink. Mondhatni az előző részben Thanos amolyan főszereplő karaktert töltött be, míg most kissé hátrányba került a már ismert jelleme. Inkább lesz egy egyszerű legyőzendő probléma, semmint az az összetett és érdekes figura, aki volt.

Végül ez is eljött.

A filmnek nagyon jót tett a játékidő hossza, így bőven kapott időt a karakterek jelleme és a karakterdráma is. Elmondható, hogy akár Paul Rudd vagy Jeremy Renner kifejezetten kiemelkedőt nyújtott, habár volt olyan is, aki nem volt ezúttal túlzottan határozott. Brie Larsonból többet vártam volna, ehelyett csak épp bedobták egy pillanatra, így nem okozott túlzottan maradandó élményt. Talán akadtak logikai bukfencek a filmben és nem kikezdhetetlen, de az biztos, hogy felejthetetlen élményt volt képes adni, még így 11 év után is libabőrös pillanatokban tud részesíteni a Marvel.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

1