Közösség

Vélemény:

71 Páncélba zárt szellem

(2017)

Páncélba zárt szellem

MMcFly2015   2018.01.10 00:11
0

Be kell vallanom, hogy a '90-es évekbeli Ghost in the Shell kimaradt az életemből – sem nem láttam, sem nem igazán hallottam róla. Éppen ezért ezt a 2017-es filmet nem egy japán mangaadaptációként, hanem egy újabb hollywoodi sci-fiként néztem. Talán éppen emiatt tetszett jobban, mint ahogy azt a kritikák alapján vártam. Az akciójelenetekre nem lehet panasz, de a történetvezetés is végig fenntartotta az érdeklődésemet. Különösen a film közepe táján érkező fordulat lepett meg, ami új megvilágításba helyezte az addigi eseményeket, és egy újabb adrenalinlöketet adott. Ami viszont kevésbé működött számomra, az Scarlett Johansson karakterének belső vívódása, különösen az édesanyjával való párbeszéd. Ezt a jelenetet egy erőteljesebb drámai mélységgel is meg lehetett volna tölteni, de a készítők nem éltek a lehetőséggel. Összességében bátran ajánlom sci-fi rajongóknak, és ha valaha elkészül egy folytatás, biztosan nem kell majd unszolni, hogy megnézzem. Az Én, a robot és az Elysium mellett a Páncélba zárt szellem is felkerül nálam a jobb sci-fik közé, amit szívesen újranézek.