2019.10.22 21:48 Timon Olvasottság: <100x
0

Soha rosszabbat!

Tartalmaz cselekményelemzést.

Az utóbbi években a remake-ek sosem voltak annyira gyakoriak, mint idén, és ez viszonylagos bukása ellenére a többinek valahogy igazi sikerhullámot indított el.

Soha rosszabbat!

Valahogy annyira nagy hatással volt rám a moziban, hogy máig érzem a film elragadó, érzelmi hatását, látványvilágát, és szinte ösztönösen zárom ki/igyekszek figyelmen kívül hagyni a gyengeségeit, amelyek persze csak utólagos szemlélet során tűnnek fel.

Kezdve onnan, hogy egy remake, igyekeztem minden egyes jelenetnél felidézni azt a pillanatot, amikor először láttam az eredetit (pedig az már igen régen volt). Végig azzal összemérve nem is volt gond, de könnyen ment, ugyanis az eredeti remake-be foglalását már a legelején letudta – kevéske körítéssel –,aztán egyből jöhetnek az itteni újdonságok.

Ha elvonatkoztatunk ettől, akkor már csak az számít igazán, hogy mennyire állja meg a helyét akár önállóan. Itt pedig volt egy-két poén, érdekesség, látvány annál inkább, és tökéletes egy ideig nagyon nem is volt, mert egy ilyen elbűvölő közegben is azért szemet szúr egy-két hamis, pontosabban erőltetett jelenet. De gyorsan átcsap akciósabb, izgalmasabb részekbe olyannyira, hogy erről gyorsan megfeledkezve már csak a happy end számít, ami bárhogy is sül el, csak ,,jó" legyen. Egyáltalán nem volt piszkálós, ahogy ,,a rossz elnyeri méltó büntetését" mesevégi szituációt kevésbé szájbarágósan adták át, hála az akcióhullámnak, meg azért egy kicsit másképp folytatódik a történet.

Tim Burton keze munkája meg is látszott azért, habár nem annyira maximálisan, mint a korábbi (szinte klasszikus) alkotásainál. A filmmel a végére már semmi bajom. Soha rosszabbat!

10/9

67 Dumbó  (2019)

családi | fantasy | kaland

A Disney Tim Burton rendezésében tálalja az eredeti klasszikust, ami a meghatározó stílusú rendező kezei alatt új magasságokat kapott. A különbözőséget és az egyediséget... több»

0