2018.10.03 20:39 ionlywearblack Olvasottság: 404x
2

Aranyélet 2. évad: A legjobb magyar sorozat

Közeledve az utolsó évados premierig elérkezettnek láttam az időt, hogy írjak a legjobb magyar sorozatról pár sort. A sorozat igazi ereje a színészek játékán, a kidolgozott karaktereken a lenyűgöző magyar helyszíneken és a történeten alapszik. A fő szál a Miklósi család történetét meséli el, akik látszólag fényűző életet élnek, de a felszín alatt az árral szemben úsznak ahogyan sok ember teszi. A sorozat olyan kényes témákat boncolgat, mint a korrupció, csempészet, kábítószerügyletek vagy a politikai berendezkedés.

Személyes kedvenceim Attila (Thuróczy Szabolcs) a gondoskodó, realista kissé túlságosan visszahúzódó családfő és fia Márk (Olasz Renátó). Az alvilági ügyek aláássák a szülők tekintélyét, Márk könnyen a bűn felé veszi az irányt, cselekedeti kiszámíthatatlanok, viselkedése impulzív. Hollós Endre, Attila fő munkaadója és gyerekkori barátja hamar a saját oldalára állítja Márkot is és az események lassan, de biztosan kicsúsznak a Miklósi család kezéből. Janka (Ónodi Eszter) nagyravágyó, pénzéhes karaktere túl sok sorozatban visszaköszön ránk.

Aranyélet 2. évad: A legjobb magyar sorozat

Mira (Döbrösi Laura) eltávolodva az éltanuló szerepből és saját családjától különböző élethelyzetekbe sodorja őt. A színészi játék hihetetlenül hiteles a legapróbb részletekre is figyeltek. Amikor Kelenföldre begurul egy vonat vagy magyar rendőrautók veszik üldözőbe a szereplőket egyszerűen megfűszerezi a sorozatot. A magyar helyszínek gondosan megválasztottak, az alvilági szférához is jó forgatási helyeket találtak. A második évadban rengeteg flashback-el találkozhatunk, amik a 80-as évek végére kalauzolnak minket. A múltban feltűnő helyszínek, dalok egy az egyben a szocialista időket idézik fel bennünk. Mi is az R-GO koncerten vagyunk vagy éppen a panellakásunkban ücsörgünk. A sorozatban magyar dalok is felcsendülnek, amik teljes mértékben illeszkednek az adott jelenethez. A történet nem unalmasodik el, a szálak többé kevésbé egy bizonyos ponthoz futnak. A karakterépítés is tökéletes a szereplők nem a semmibe tartanak, minden egyes lépésükkel fejlődnek és hatással van a történetre. Aki idáig nem nézte meg bátran ajánlom, hipp-hopp végig lehet nézni és hamarosan újra a Miklósi család "arany életében" találhatjuk magunkat az új évadban.

89 Aranyélet  (2015)

akció | dráma | thriller

Egy jómódú család feje tisztességtelen úton szerzett pénzből teremtette meg a kifogástalan életszínvonalat szerettei számára, ám egyre inkább úgy érzi, fel kell hagynia... több»

2