Közösség

Vélemény:

51 Halálfutam: Totális anarchia

(2018)

Halálfutam: Totális anarchia

Leslie77   2025.08.03 08:20
0

Akciótól átitatott, „B” kategóriás folytatás, ahol a brutalitás, az erőszak és a pörgős autóversenyek dominálnak. A film sztorija Connor Gibsonról szól, aki be akar jutni egy szigorúan őrzött börtönbe, hogy legyőzze a legendás Frankenstein nevű sofőrt az illegális autóverseny, a Halálfutam során. Stílusa és hangulata dark, „madmaxes” atmoszférát áraszt, tele robbanásokkal, gyilkos autókkal, meztelen bombázókkal és vérrel, így a film nem az összetett történet kedvelőinek készült, hanem inkább a véres, adrenalinbombázó akciókra szomjazó nézőknek. A cselekmény egyszerű és előrelátható, karakterei laposak, viszont Zach McGowan főszereplője meglepően erős és kifejező. A forgatókönyv nem kínál mélységet, a rendezés pedig rutinos, de nem kiemelkedő, inkább a látványra és az erőszakos akciókra helyezi a hangsúlyt. Objektív és szubjektív vélemény között egyensúlyozva: ha thrilleres izgalmakra vágyunk, biztos szórakoztató, de művészeti értéke korlátozott. Szubjektíven egy szórakoztatóan őrült „trash” mozinak tartom, amely közepes színvonalat hoz, nem több. Ajánlott akciórajongóknak és „B” film kedvelőknek.