Közösség

Vélemény:

71 Escobar

(2017)

Escobar

szoljhozzam   2018.07.20 23:20
1

Milyen furcsa, hogy egy drogbáróról, aki egyben egy tömeggyilkos is volt ilyen nagyszabású film készül. Amúgy nem volt normális a pali, semmitől sem rettent vissza, vérdíjat kitűzni rendőrök fejére. A másik oldalon meg lakásokat építetett rászorulóknak, iskolákat és kórházakat támogatott. Az meg már a nevetség tárgya, hogy magának építetett luxusbörtönt ahol továbbra is azt csinált, amit akart, bár ezt is egy idő után megunta. Ez részben a dél-amerikai országokba ma is így van, hogy ha van pénzed, akkor olyan cellát kapsz amilyet csak akarsz. Nagyban tett azért, hogy még mai is az emberek, ha meghallják Kolumbiát a droggal azonosítják. A filmből hiányoltam a gyerekkor bemutatását. Semmilyen információt nem kaptunk róla. Hogyan, milyen körülmények között nőtt fel, kik voltak a szülei. Miért lett olyan, amilyen. Persze kedvet kap az ember, hogy ha már a filmből nem kapott mindenre választ akkor utána olvasson. Javier Bardem hozta a kötelezőt, bár az nekem nagyon furcsa, hogy nem akart meghízni a szerepért. Nagyon látni, hogy mű a hasa, a melle és, ha valaki ilyen kövér akkor a feje is kerekebb. A készítők úgy akarták még érdekesebbé tenni a filmet, hogy a valós életben is házas párocska játssza a Escobart és a szeretőjét. A Penélope Cruz által megformált szeretőnek Virginia Vallejonak én olyan kulcsfontosságot nem tulajdonítottam.