2016.09.01 23:35 moov18 Olvasottság: <100x
1

Jár az elismerés!

Az év legjobb moziélménye. Sőt, nem csak az idei szüretből hanem úgy általában is. A minap Az amikor kialszik a fényről véleményeztem pozitívan. Nos, ha az a film tetszett, akkor ez zseniális volt.

Nem is tudom hol kezdjem. A szereplők egyszerűen tökéletesek, minden kritériumnak megfelelnek. Kvázi rájuk szabták a karaktereket. Az iraki veteránunktól konkrétan kirázott a hideg, tökéletesen játszotta el a figuráját.

Jár az elismerés!

A betörő suhancok fizimiskáját és tevékenységüket tekintve drukkolnunk kéne, hogy mielőbb nyiffanjanak ki. Elvégre megérdemlik nem?! Betörtek egy vénemberhez aki ráadásul vak is. Azonban nem lehet nem szurkolni nekik. A képi világ nyomasztó, a kamera néha olyan íveket írt le, hogy csak kamilláztam. Látványos, káprázatos. A forgatókönyv részletesen kidolgozott. A rendezés maga pedig tökéletes. Olyan magas faktorú a feszültség benne, hogy elvesznek a szavak. Néhány jelenetnél a torkomban dobogott a szívem. Erőszakos, feszültséggel teli, igazi adrenalin löket. Teljesen jogos a tizennyolcas. Fede Alvarezben most sem kellett csalódni. A film közepénél van egy csavar is, legalábbis csavarnak is fel lehet fogni, a befejezés pedig egyszerűen frenetikus. A Vaksötét egy pillanatra sem érdektelenedik el, végig pörög, szó szerint bedarálja a nézőket. Beránt, magába szív, akár egy örvény. Az biztos, hogy kellett néhány óra a moziszékből kikelve, hogy magamhoz térjek, felocsúdjak. Egyszerűen olyan élményt nyújt ami a mai sablonokkal, klisékkel megtűzdelt horrorok műfajában bámulatosan egyedi. Hatalmas bravúr, nagy taps. Idegölő, lehengerlő, kifejezetten erőszakos. Plusz pont a film magyar vonatkozásaiért, joggal lehetünk rá büszkék.

82 Vaksötét  (2016)

horror | krimi | thriller

A történet szerint tinédzserek egy csoportja abban a hiszemben tör be egy vak háborús veterán házába, hogy véghezvihetik a tökéletes, jó anyagi kilátásokkal kecsegtető... több»

1