2017.07.17 21:05 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Talán itt kellene megállni

Ha nem számítjuk a Minionok különálló filmjét, 4 év után újra itt van Gru, újfent egy világmegmentő akcióval, és családi ügyekkel. Igen, a famíliánál meg is állhatunk egy pillanatra: Gru ezúttal már egy igazi családot alkot újdonsült feleségével, Lucyvel és az első részből megismert örökbefogadott kislánykáival. Mindez kibővül egy újabb elemmel: az ikertestvérével, Druval. A főgonosz pedig a '80-as évekből visszamaradott Baltazár Bratt, aki úgy táncol, mint Michael Jackson és úgy néz ki, mintha egy rosszabb NDK-s pornófilmből lépett volna ki. És vajon hol vannak a mindenki által imádott minionok? Talán azért, mert 2015-ben saját filmet kaptak, talán másért, de a kis sárga lények e részben érezhetően a parkolópályára kerültek, emiatt pedig kevesebbet láthatjuk őket/nevethetünk rajtuk, pedig a franchise-történetében a legfőbb humorforrást mégis ők képviselték. Sebaj, az Illumination megpróbált más utakat járni, a próbálkozást díjazom.

Ha a színvonalat nézem, a Gru filmek a többrészes mozik klasszikus vonalát viszik tovább: az első még friss volt és eredeti, a második már gyengébb, míg a soron következő harmadik epizód már az elődjéhez képest is gyengébb (meglátásom szerint a Minyonok minőségét üti meg). Lehet, hogy az előző részek kicsit szájbarágósak voltak, de legalább merték vállalni, hogy valami gondolatot közvetítsenek a gyerkőcöknek. Ennek itt már nyoma sincs, a fő, hogy mindenki nevessen, ám ezúttal inkább azon, ahogy Gru és Dru csetlik botlik, miközben épp a világot mentik meg egy idétlenül kinéző figurától. Apró SPOILER!: szerintem Dru karakterét nem használták ki kellőképp a készítők, lehettek volna egy kicsit bátrabbak a készítők annál, minthogy fejhangon visítson, s ügyetlenkedje végig a filmet. SPOILER

Talán itt kellene megállni

A kicsiknek szánt humora a szériának még mindig működik (ezt a rengeteg gyerekkacaj, amit a moziteremben hallottam is alá tudja támasztani), de én felnőttként nem bánnám, ha itt megállna a stúdió, mert az újabb bőrlehúzás már érződik a Gru-franchise-on, s mivel az első rész az egyik nagy-nagy kedvencem, nem szeretném, ha az egyre gyengébben muzsikáló folytatások lerombolnák az általa felépített mítoszt.

78 Gru 3  (2017)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt - az egykori gyerek tévésztárt, aki a 80-as évek megszállottja, és... több»

0