2021.02.21 13:42 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Csoda

Ismét egy valós eseményre támaszkodó film. A sztár színész miatt mondhatom, valamit lökött a filmen. Szerintem Tom H. itt azért nagyot alakított, és a film mondanivalójával tudott azonosulni. Igazából a címe már el is árulta a film csattanóját, így egy kicsit csalódtam, mert igazi csavart nem kaptam, de ha a valós történését nézem, akkor valóban egy remek leszállásról beszélhetünk. Ez mindenképp megérdemel négy csillagot, és az, hogy 24 perc alatt az utasok el is hagyhatták a repülőt, még inkább csodálatos.

A film igazából nem adja meg azt az adrenalint, amire számíthattunk volna, hanem olyan emberi tényezőket és helyzeteket mutat meg, mint pl. az, hogy belekötnek egyből abba, hogy miért nem fordult vissza, és az adott repülőtéren landolt a gép. A filmnek ebből van egy igazsága, hogy semmilyen szimulációval és még filmmel sem lehet visszaadni az adott pillant döntését, érzését, legfőképp, ha egy ilyen landolást hajtunk végre.

Csoda

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés, hát, szerintem gyengébb lett. A szereplők adnak a filmhez, de ez csak Tom H.-nek köszönhető. A hangi és képi effektek szerintem jók lettek. Így azt hiszem, megérdemli a négy csillagot, mert egy nézhető, helyenként izgalmas film. Ugyan nem visz a magaslatokba, de rávilágít olyan emberi érzésekre, momentumokra, amit talán már mi is átéltünk életünk során. Érzékelhető rajta az egyszerűség, az a gondolatvilág, hogy az életből merített, a hitel a házon, a család viszonya ezzel az esettel kapcsolatban stb.

Igazából a vége jó, és jó is lett az életben is, amit köszönhetünk a pilótának, aki ezt a manővert végrehajtotta. Szerintem érdemes megnézni, nem fogunk csalódni benne. Sok izgalmas jelenetet és akciót ne várjunk, a mondanivalója az, ami a filmet egy olyan szinten tartja, ami szerintem megérdemli a jó kategóriát. Üdv, Yosi

dráma | életrajzi

2009 januárjában egy meghibásodott repülőgép pilótája csodával határos módon tette le a gépet a Hudson folyóra, mellyel 155 utas életét mentette meg a biztos haláltól. A... több»

2